Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 22 april 2014

Som sagt. Jag drar på en skrivvecka.

Hotellet är på "förfrågan" från researrangören.
Hoppas.
Det var till ett finfint pris och det har varit svårt att hitta när man ensamreser om man som jag vill och behöver bo bra. Det är rent nödvändigt eftersom 1. Det är vem jag är (höga klackar, rullväska). 2. Jag ska tillbringa många timmar framför datorn på rummet.

Och så vill jag se hav. Och inte bo på nedre botten. Och wifi. Och så ska det finnas mat. Och så ska yr.no säga att det blir sol.
Jag är totalt ostressad den här gången. Kommer att packa det absolut nödvändigaste för en bekväm hotellskrivtillvaro (möjligtvis måste jag se lite hyfsad ut till middagen om jag nu äter den på hotellet), och ett gäng dvd:er att titta på när jag är trött efter ett dagspass.

Men det är på söndag. Närmast på res och hotellschemat står ju faktiskt Sundsvall.
Catharina Ingelman-Sundberg och jag åker dit med tåg i morgon och kommer hem på torsdag. Hurra, det ska bli så kul.
Bokhandeln Vängåvan. Det hörs ju på namnet hur bra det blir!

Nu ska jag åka tunnelbana till Söder.

2 kommentarer:

Simona sa...

Hurra! Låter som en riktig författarÅsaresa. Bra där, Hellberg!

Susanne Jonsson sa...

Kanske blir det den ultimata författarklichén... en vindskupa i Paris... i närheten av Montmartre. Fast trapporna upp dit är ingen lek om man ska ha högklackat... bara så du vet :)