Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 30 april 2014

Det går bra det här.

Idag skrev jag fram till lunch och sedan åkte jag på researchtripp. Med lokalbuss. Och när jag kom till staden klarnade det upp så till den milda grad att det blev riktigt varmt.
Nu måste jag googla ett par fakta och sedan planera för nästa bussresa, troligtvis på fredag efter lunch.

Förmiddagarna är perfekta för att skriva, och idag satte jag mig i baren en stund. Perfekt höjd på stol vs. bord och medan jag knaprade på en toast och sippade på en cappuccino fick jag till början på två kapitel till. I am on FIRE, banne mig.
Hurra, det känn jättebra. Längtar till i morgon då jag får fortsätta.
Att ägna sig åt manuset nu vore idioti eftersom jag skriver som en kratta så här dags.

Istället ska jag hitta på något att göra tills jag får sova.
Det lutar åt två avsnitt West wing.
Och lite Youtube.

Valborg hemma. Vad gör ni?


4 kommentarer:

Simona sa...

Var i West Wing är du? Har Josh träffat en psykolog? Det är ett av mina älsklingsavsnitt. Och när Sam Seaborn är i TV. Åh. Visst är det en UNDERBAR serie?

Linas drake sa...

Klassikern m bl.a grillkorv till middag, sedan iväg m familjen till en jättefin lokal valborgsmässoeld. Det var ganska kallt (ska troligen snöa inatt) och blåste så mycket att hela familjen nu formligen stinker majbrasa...nästan så man tror att brandlarmet skulle kunna gå...

Åsa Hellberg sa...

Simona; Bartlett träffar psykolog (samma som Sam träffade). Där är jag. Jättebra avsnitt det också!

Lina; snö? Men du bor ju i Stockholm?

Linas drake sa...

Jajamen... Stockholm och snö. Inte för att den stannade, som tur var, men snöade gjorde det i morse. Njut av värmen där du är, för här är det försenat aprilväder!