Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 17 maj 2016

Jag letar huvudperson

till Åsabok 2018, som jag ska börja skriva första september om allt går som det ska.
Just nu har jag inte en aning om vad den bokens ska handla om. Jag har en ganska oklar idé om själva upplägget, men den blir bara stark om jag hittar rätt karaktär.
Just nu tror jag inte att jag ska hitta något mer att skriva om, men det har jag tänkt förut och måste väl luta mig mot någon form av erfarenhet kanske.

I alla fall. Nikki, som är planerad för 2017, kommer jag nog att ta tag i i juni. Jag har fortfarande inte fått feedback på den alls, så man kan väl säga att den har mognat i tre månader på förlaget. Spännande!
Jag räknar i alla fall med att jobba med den hela sommaren.

Det är fantastisk roligt att släppa ny bok men min absoluta favorittid är när jag får låsa in mig, inte träffa särskilt många människor, och bara vara ifred med mitt manus. När folkskyggheten får blomstra. Den som är jag i alla fall till 90%, trots att jag kan vrida på den sociala sidan när det behövs (och då är det dessutom roligt.)
Jag kan vara den konstiga gumman på andra våningen som skymtar i fönstret bakom gardinen sin morgonrock. Det gör inte mig inte ett dugg.

Idag är ännu en vilodag för mitt fortfarande lite suddiga öga (jag blev varnad för att det kan hänga i några dagar och alla trådar och punkter jag ser kommer hjärnan att vänja sig vid ...) men i morgon har jag grejer jag måste ta tag i inför måndagens Vårrus.
Å vad jag hoppas på fint väder då. Vi ska ju ha picknick innan vi släpper loss i spåret.

Nä, det här är Stockholm maraton, men man kan väl ha mål?


7 kommentarer:

Simona sa...

Du kanske kan skriva om en träningsnarkoman?

Åsa Hellberg sa...

Du menar en alldeles vanlig medelålders kvinna?

Ezter sa...

Skrattar när jag läser era kommentarer. Ja, dagens medelålders har det slagit runt för, en del iallafall. Träning i lagom dos kanske är bra, men många blir ju helt maniska!

Elisabet Nielsen sa...

Lycka till med såväl loppet som jakten på en huvudperson och en bra story för henne.

Åsa Hellberg sa...

Ezter; japp, så är det.

Elisabet; tack! :)

Fru Venus sa...

Grattis till Gloria! :-)
Kanske skriva från en mans perspektiv? Det tror jag skulle bli intressant med din stil.

Åsa Hellberg sa...

Tack Venus!