Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 30 oktober 2016

Jag köpte finfina nya datorglasögon,

terminal kallas de väl, häromdagen. Jag får dem nästa måndag. Då ska jag också lämna in de som sitter på näsan just nu trots att putsen hon gjorde i affären verkar ha gjort väldigt gott ...
Med de där flagorna som flyter framför ögat vill jag i alla fall att glaset är perfekt, så vysch iväg med dem också.

Ett par nya kompletta, med lite skydd och sånt, kostade 495:-
Inte riktigt som ett par från bensinmacken, för det kan jag inte ha, men onekligen ett bra pris.
De viktiga är att de är reletivt smala så att jag kan ha dem på nästippen och se över kanten, när jag lyfter på blicken från skärmen.
Utseendet är jag helt ointresserad av när de gäller de glasen. Lätta, bekväma och smala är allt jag behöver.

Det var den rapporten.
Nu ska jag skriva bok.
Hurra för mig!


4 kommentarer:

Ezter sa...

De glasen är ju ett arbetsredskap, så där är funktionen viktigare än utseendet :)

Robert W sa...

Ett mycket bra pris. Jag brukar få betala flera tusen för mina. Och hustruns ska vi bara inta tala om!

Åsa Hellberg sa...

Robert; men då har du/ni progressiva glas? De här är enkelslipade, vilket alltid är mycket billigare. Jag har istället tre par i olika slipningar:)

Ezter; yes!

Ebba Range sa...

Är också på G med nya läsglasögon ... har progressiva (som jag knappt kan läsa med längre) och ett par gamla läsisar som funkar hyfsat till datorjobb. Men, mina glasögon blir alltid dyra pga mina synfel ... och nu med 'flugan' på det högra ögat också.