Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 29 oktober 2016

Just nu älskar jag min tredje Sonjabok.

Jag har ungefär en fjärdedel kvar att skriva och idag har det flutit på så fint, så fint. Jag är framme vid de kapitlen jag sköt framför mig så nu är jag i fas, kan man säga, och planen framåt är utstakad och ska egentligen bara skrivas ned.
Får jag till det som jag vill och det inte blir för hattigt, så tror jag att det blir skiiiitbra!
Jag vet mer om det vid min första genomläsning om två veckor. Jag måste vara klar tills dess om jag ska hinna redigera något innan jag skickar den vidare till Teresa.

Sedan kommer det att gå ett par månader innan jag får feedback, skulle jag tro. Efter jul, vilket betyder att jag för första gången på ett par år inte redigerar inte korrläser inte har en enda dugg att göra över julhelgen.
Alltså börjar jag på ett nytt manus så fort som möjligt. Jag har en idé, som det heter.

Men jag ska också läsa ikapp, tänkte jag. Har flera påbörjade som jag verkligen vill läsa ut, men när jag skriver så intensivt som nu så är inte mina ögon alls pigga på att läsa när jag är färdigskriven för dagen.

Nu orkar jag inte mer idag, men längtar till i morgon då jag får fortsätta.
Tjoho!


4 kommentarer:

Elisabet Nielsen sa...

Så härligt det låter, Åsa.
Lycka till med såväl slutspurt som ny idé!

Annika Estassy sa...

Heja!

Åsa Hellberg sa...

Tack Elisabet och Annika!

Ezter sa...

Det låter lovande :)