Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 20 april 2017

Manusluntan har kommit,

den ligger ouppackad på köksbordet. Jag börjar så smått i morgon, för att sedan tokköra i helgen. Att jag inte drar igång i morgon beror på ett skrapande ljud under bilen, som kommer bara när jag vrider på ratten. Som om däcken stöter emot något.
Eftersom de började efter jag satt på sommardäcken så ska jag tillbaka till däckverkstan så det få kika på vad det kan vara.

Och då går morgonen, mina mest värdefulla skrivtimmar, till det eftersom det behöver kollas.

Annars då?
Jo tack, jag har precis ätit någon form av lunchmiddag. Galet hungrig. Kyckling och blomkål som jag ställde i ugnen på 200 grader i 20 minuter (snittad kycklingfile för att den ska tillagas lite snabbare.)
Olivolja och flingsalt på blomkålen och vitpeppar på kycklingen.
Ät man mer grönsakssugen kan man skicka in både morötter och paprika samtidigt, såklart.

Jag gillar allt i ett. Tre minuters förberedelse, 20 min i ugnen, och vips är middagen klar medan jag ligger i soffan och läser Läckberg.

Där har ni torsdagen 20 april.
Om en vecka fyller jag 55 år.
Vi behöver inte prata mer om det.

54 år och 51 veckor.

2 kommentarer:

Elisabet Nielsen sa...

Ett stillsamt wohoo,
för manusbuntar och lättlagade middagar som sköter sig själv.

Eva-Lotta sa...

Middagar som sköter sig själv är bra! Hoppas det som skrapar i bilen inte kostar! Så vill jag säga ett för tidigt GRATTIS, om jag missar den rätta dagen!