Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 2 juni 2018

Jag tog en promenad över bron igår.


Till Hornstull som ligger på andra sidan. Det tar typ tio minuter.
Någon dag när värmen är lägre ska jag prova att gå in till ännu mer centrala delar, tänkte jag. En bro till, så är jag på Kungsholmen. Men man kan också gå Södermälarstrand som är så fint. Eller hela Hornsgatan.

Men inte igår. Jag gick bara till Tantolunden. Fotot vetter mot min förort, Årstadal, som väl knappt räknas som förort med sin postadress Stockholm Men den ligger utanför tullarna i alla fall. Gränsen för innestaden går ju vid HornsTULL.

Idag ska jag förstås jobba igen. Jag tänkte ett ögonblick vara wild & crazy och kanske ta ledigt en dag, men nej. Det blir inte så.
Dels känner jag mig snuvig igen (hoppas verkligen att det bara är en tillfällighet) och sedan så behöver jag ju jobba på.

Jag kolla temperaturen i New York på klart.se och den dagen jag landar är det 36 grader.
Wohooooo.
Jag minns förra årets tryckande värme med hög luftfuktighet och då kändes det som om jag inte hade rätt kläder. Det kommer jag att se till att ha i år.

Det var det.
Lördag.
Vilken grej!



2 kommentarer:

Linas drake sa...

Perfekt ställe att komma in i stan på. Långholmen och Reimersholme ligger ju båda vid Hornstull. Rekommenderas som promenadmål... och mysiga stället Lasse i Parken....

Åsa Hellberg sa...

Ja, precis. Superfint!