Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Hästar, romantik och en komplicerad familjerelation är ett lyckat recept för högklassig underhållningsläsning.”AAAAAmelia”… en helt oemotståndlig historia. Ett oväntat besökär en mycket underhållande verklighetsflykt, och jag tror till och med att det är det bästa som Åsa Hellberg har skrivit.”ihyllan
torsdag 28 juni 2018

Så. Jag var på lägenhetsvisning igår,

och den var så fiiiin.
Störtmysig 2,5 rummare i mitt första Farstaområde Hökarängen. Vi bodde där i andra hand tills Jonathan var ett år, då vi fick ett förstahandskontrakt i Farsta strand.

Helt okej närhet till Farsta centrum (OCH FRISKIS som jag inte har varit på sedan flytten trots höga ambitioner) och promenadavstånd till ett av Farstas två bad.
Gud, vad jag saknar strandbad här. Nu kör jag ju till Farsta  när det är fint väder (som igår).
Bryggorna på Liljeholmskajen är superfina, det är bara det att jag passar bättre på en filt i Farsta.

Sedan är hyran betydligt lägre – vilket skulle kännas tryggare framöver. Man vet ju aldrig hur det här författariet går (trots att bok 8 är ute och jag har försörjt mig, emellanåt knappt, på det här sedan 2013).
Man tappar förstås i modernitet, men det känns helt okej.  Den jag tittade på igår hade ett avdelat litet matrum som jag skulle kunna ha som kontor. Det vore helt suveränt!

Jaja.
Håll en tumme.
Det här är en kedja på tre som ska bestämma sig. Jag törs inte vara för entusiastisk.
Då vet jag i alla fall att det här området är perfekt för mig och kan söka en annan lägenhet där vad det lider.

Jag funderar på att åka bort i slutspurten av Flanagans nu. Sätta mig ensam på ett charterhotell de två sista veckorna i juli. Det funkade så jäkla bra på Cypern, trots att jag var där med mamma då. Nu skulle jag kunna öka takten. Jag räknar mina pengar och får se hur det går.
Det känns som om jag kan koppla bort allt här hemma om jag är borta. Ingen tv, inga mathandling, ingen ÅKA till solen (bara kliva rakt ut), jobba morgon och eftermiddag och resten läsa och ta några dopp som ju verkar vara min nya grej.

Tidigt uppe idag i alla fall, och nu börjar jag jobba!

7 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Jag håller tummarna! Låter helt perfekt!

Robert W sa...

Jag håller också tummarna!
PS. Fin ny omslagsbild!

Simona sa...

Skriv-resa låter perfekt - så du får sammanhållen skrivtid!

Åsa Hellberg sa...

TACK!!

Annika Estassy Lovén sa...

T bodde i just Hökarängen när vi blev ihop. Uppvuxet, grönt och fint. Och jag förstår precis vad du menar med att vissa bryggor/stränder passar en bättre än vissa andra.

Anonym sa...

Jag hoppas för dig!
Sanna

Åsa Hellberg sa...

Annika; JA, man passar på en filt, liksom!

Sanna; tack!!