Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 12 november 2019

MEN HU KAN JAG GLÖMMA MIN BLOGG?


Philip Jalmelid
Jag har glömt den hela helgen och det är inte något tecken på att jag börjar avveckla den, inte alls. Jag har bara haft annat för mig och det har känts som om jag har haft fullt upp.

Det viktigaste sedan jag bloggade senast är förstås att jag såg Såsom i himmelen på Oscars. 
Jag är så himla glad att jag gjorde det, för vilken föreställning.
Jag gick därifrån och var fruktansvärt förälskad i Philip Jalmelid (som jag kunde vara mamma till förstås) men även hans motspelare, Tova B Larsen, som gör rollen som den frimodiga Lena var helt suverän.
Anders Ekborg har nog aldrig sjungit bättre än här där han har två riktiga rökare.
Björn Källman är också med och Malena Ernman – som gör Gabriellas sång superfint med en nedtonad operaröst (det var nog det jag mest var oroad för helt i onödan. Jag hulkgrät på sluttonen).
Christoffer Wollter har en underbar röst men här fick han använda den mest att vara arg med. Hu. Det var skönt att ser kramen mellan honom och Malena efteråt så att man förstod att de faktiskt bara är bra skådespelare.

Jag ska se den igen innan säsongen är över. Den går mars ut, sedan är det slut som jag har fattat det.

Idag är det deklarationsdags, moms, och jag förberedde redan igår – efter mitt möte i stan – med att göra klart alla siffror. Jag har en ny pc för ändamålet men har inte installerat den än så jag använder den gamla tröskan en gång till sedan måste jag nog packa den nya (programmet funkar inte på min mac och det är bra att ha en dator bara till företaget). Det som gör att jag tvekar är att jag måste överföra programmet från den gamla till den nya.
Jag måste läsa på noggrannare hur man gör.

När jag är klar med det ska jag läsa ut Simonas nya bok. Vi åker till Sundsvall i morgon och då är det ju najs om jag har läst. Har hälften kvar ungefär så det blir en skön eftermiddag i soffan!

Hoppas er tisdag blir bra!


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det låter som en sevärd föreställning! Trevlig resa i morgon!

Åsa Hellberg sa...

Ja, den var så himla bra!