Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 27 februari 2021

Från Expressen

"Blodgrupp A – mer känsliga mot corona

Michael Hultström, läkare i anestesi och intensivvård vid Akademiska sjukhuset, instämmer i att personer med blodgrupp 0 är mindre känsliga än de med blodgrupp A. 

Han har studerat utfallen av coronainfektion bland intensivvårdade i Uppsala.

– Det vi kunde se att är att andelen utav de som ligger på intensiven med blodgrupp A är mycket högre än andelen med blodgrupp A är i samhället i stort, säger han."


Och då är det ju ännu vettigare att jag isolerar mig som jag gör, eftersom jag igår hittade mina papper från förlossningen som sa att jag är en A-positiv person. Jag ville också hitta Jonathans blodgrupp men den informationen hittade jag inte. Det är högst troligt att han också är A (om jag har läst på rätt), men det beror förstås på om jag har några varianter i bakgrunden som på något sätt ändrar saker och ting när de kommer i kontakt med hans pappas gener.


Jag tänker fortsätta rensa idag igen, det återstår den där garderoben som jag skulle ha börjat med häromdagen men som slutade med att jag ändrade hela vardagsrummet, köpte ny matta och rensade källarförrådet. SÅ skönt!

Håndan är full av "ge bort", och tänker att jag ska köra det till återvinningen senare idag. Det är ju dumt om det ligger i bilen.


Det var det upphetsande inlägget från ett soligt och fint Farsta, en helg som jag tänker vara ledig. 

Manuset är uppdelat i 16 högar, om 15 sidor i varje, och på måndag börjar jag jobba. Förhoppningsvis räcker 16 dagar. För säkerhets skull har jag en 6 dagar till om jag behöver. Jag skulle kunna jobba idag också såklart, men det vore så skönt om allt jag har påbörjat här hemma blev klart. 


Typ så. Over and out från Farsta. 
3 kommentarer:

Anonym sa...

Får du manuset i pappersform för redigeringen?? / Carin

Åsa Hellberg sa...

Ja, men också digitalt beroende på var i redigeringen vi är.

Cecilia Johansson sa...

Jag är också A positiv. Har läst att vi kan lättare få det. Hoppas ändå inte att fler får Corona.

Jag har redigerat 9 kapitel idag. TJOHO!