Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 10 mars 2022

Intressant om förlåtelse hos Malou.

 Man tog ett exempel från en person, Helena, som hade blivit uppringd av någon som gick 12-stegs programmet och som ville be om ursäkt för något den hade gjort mot Helena.Det ingår i de 12 stegen att ta ansvar för det man har gjort mot andra människor, men det handlar inte om, som det lät som, att Helena ska förlåta det personen har gjort, utan att den som går i 12-stegsprogrammet ska be om ursäkt och fråga om den på något sätt kan gottgöra eländet den ställt till med. 

Gottgörelse är superviktigt i 12-stegsprogrammet. Men den handlar om hur Helena känner att hon kan bli gottgjord. 

Det är naturligtvis inte alltid det funkar. Ibland har beroendemänniskor gjort så fruktansvärda saker att de inte går att gottgöra. Men det är inte den beroende som ska avgöra det. 

Exemplet från Malou blev tokigt, för personen som ringde Helena hade nog inte riktigt klart för sig hur det där skulle gå till. 

Vanligtvis har man en sponsor när man gör de 12 stegen, som hjälper en på vägen. Här hade nog stegen gått lite för fort, verkar det som. 

Det var den lektionen.

Jag har just fått mess av Jonathan. Han grät på bussen efter att ha sett de enorma massorna av människor köande utanför Migrationsverket som ligger där han bor. Polis var där, människor kom med skåpbilar med saker att ge bort. Det är alltid kö runt hörnet, men aldrig som nu. 

Putin kan ALDRIG gottgöra det han har gjort nu. 


Inga kommentarer: