Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 4 januari 2024

45 sidor kvar att redigera

 och jag har 11 dagar på mig, alltså tar jag ledigt i morgon från redigeringen. Jag har lite films-snuttar att spela in, så jag MÅSTE tvätta håret (BLÄ så tråkigt) och efter det ska jag stoppa in en tvätt och därefter åka till Ingarö med grejer jag har i bilen som jag köpte på Ikea idag: Hissgardiner och gardinstänger. 

Jag har också en stege i bilen som jag har lånat av Jonathan och Linnea som jag ska ställa in i lägenheten, Den blir perfekt när gardinerna ska upp. 

När bilen är tömd och jag är tillbaka i Farsta ska jag SOLA (glömde det idag) och sedan lägga in julgranen i bilen för den ska Jonathan få på lördag när jag hämtar Selma. Stor och fin, men jag vill inte ha en så stor gran igen. Mina kulor får de däremot INTE! Eller så plockar jag ut mina favoriter, så får de resten. Vi får se. Tack och lov är det långt till nästa jul. 

Det var det. Bra och produktiv dag idag också. Igår tog jag fick upp en hel del påsar/väskor och plastlådor från förrådet som ska rensas och skickas till Sellpy för försäljning respektive skänkas till Röda korset. Innan påsarna det ska skickas till Sellpy i kommer, får alltihop trängas vid mitt skrivbord. 

Eventuellt hinner jag rensa i morgon eftermiddag. Lördag förmiddag måste jag städa golvet inför Selmas hemkomst. 

Där har vi det. Planen till och med lördag. 

Söndag är Selma här och då ska jag jobba kanske tio-femton sidor, börja plocka med kläder som jag ska tvätta/stryka/packa. 

På måndag ska hon hem igen och då ska jag packa på riktigt och jobba ytterligare tjugo sidor, tisdag samma sak. 

På onsdag hämtar jag henne igen, och hon stannar hos mig till på fredag, men då ska allt vara klart hade jag tänkt. Vi får se hur det går. 

Det vore så skönt om Sellpygrejerna hinner gå iväg innan jag åker så att jag kan fortsätta rensa förrådet. De kommer inte ut till försäljning förrän i maj, fick jag veta, men det gör inget bara jag bli av med allt. 

Jag köpte också fyra mindre plastlådor idag, där jag ska lägga de grejer från badrummet jag vill behålla. Antar att det finns både krämer och annat där som både är gammalt och sådant som jag inte vill ha. Det jag verkligen bryr mig om ska packas ned i plastlådorna. 

Än tycker jag att jag ligger i fas med flytten. Peppar peppar. 



Och idag kom min nya bok, tjohej. Så gul och somrig. Och en fin recension från BTJ (OMG).


Det här är en berättelse om obrottslig vänskap som innehåller lite mörker och snubbeltrådar

men främst glädje och gemenskap. Historien får läsaren på strålande humör och man vill genast läsa vidare om

den härliga trion och deras fortsatta äventyr. Åsa Hellberg har tidigare bl.a. skrivit böckerna om Sonja, serien om hotell Flanagans samt den pågående serien Systrarna från Fjällbacka. 


Betyg 4


Publiceras i BTJ-häftet nr 3, 2024.

Lektör Birgitta Ehn Eliason




3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det var bra beröm på boken!
Du jobbar på bra med flyttförberedelser!
Lycka till!

Annika Estassy sa...

Grattis till den fina recensionen i BTJ!

Åsa Hellberg sa...

Tusen tack!!