Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 20 januari 2024

Dag 7 i Mogan

 Mitt projekt traskar långsamt framåt, det här kräver mer tankeverksamhet än tidigare känns det som, och det är inte så jag skapar vanligtvis, så nu skriver jag men sedan går jag bakåt igen. Det får bli så i början, tänker jag. Inte minst får jag gå bakåt för att hålla mig i presens. Urkul, men jag glömmer mig ibland. 

En vecka kvar och jag borde landa på 20 000 när jag åker härifrån nästa lördag om det går som jag vill att det ska göra. När jag kommer hem måste jag slänga mig över omgång två i redigeringen av Fjällbacka 3, så då blir det inte mycket gjort på den här romanen, sedan vill jag också redigera Spanien 2 som saknar rätt mycket tycker jag nu, och som jag vill börja annorlunda. Som den är berättad nu vill jag skjuta framåt. 

Tre projekt i luften är så roligt. Det är bara ett som brinner (Fjällbacka pga relaese juni) men de andra två kan jag eventuellt ta det lite mer piano med. Jag har inte ens preliminära datum för de releaserna än så länge, även om jag tror att Spanien två kommer ut samma tid nästa år. Det beror nog på hur ettan går och den här gången har jag låtit bli att titta på siffrorna. Annars följer jag det slaviskt, men jag struntar i det (alltså i att titta, jag håller bara tummarna för att det går som vi önskar) nu och det är väldigt skönt kan jag berätta. Om det går pissdåligt så vet jag helt enkelt inte det och behöver inte ha ett dåligt självförtroende när jag skriver nytt. 

Typ så en lördag när jag vaknade kl 6. Hungrig, men det fick ju vänta tills frukosten öppnade klockan 7.30. Idag åt jag 2 ägg, 2 skivor bacon, svamp/lök/paprika i en stekt mix och ett par bitar melon. Kaffe. Supergott!

Mina fötter är bättre undertill. Det började de bli redan första solomgången innan jul. Men nu är de nästan fina! Hälarna är fortfarande inte perfekta, men nästan. Ovanpå finns fortfarande eksem kvar, men mindre än tidigare. Det är precis som i händerna, nästan två olika typer av psoriasis. Händerna är också bättre.

Och då undrar jag: Om jag ser ett sådan utbrott efter chokladgodis på händerna, varför ser jag inte samma utbrott på andra kroppsdelar? Varför försämrades inte fötterna? Jag blir faktiskt inte klok på den här sjukdomen. 

JAJA. Idag ska jag inte vifta med händerna i solen (det är så jag gör, jag vrider och vänder dem för att de ska få sol ...) för vädret kommer inte att vara fint just idag. Som prognosen säger nu, så kommer jag att ha fyra soldagar och tre med moln resten av min tid här. 

Ute kan man ju vara ändå, och jag tänker sitta på balkongen sen om det är grått, för en viss uv-strålning går ju ändå igenom (är det sol är det för varmt på balkongen). Och så ska jag ta en längre promenad in i gränderna, som är så mysigt. Det är också skönare när det inte är så himla varmt. 

Trevlig helg!



Ska vara fint fram till 11 ungefär.
Solen kommer upp över bergen till vänster som inte syns i bild, och in på vårt poolområde vid 10-tiden.



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Konstigt med dina händer och fötter. Kanske vissa ställen drabbas mer, helt enkelt. Men det gör det svårt att få grepp om antar jag.
Din Spanienbok finns inte på bibblan här, jag ska fråga på måndag om den är på gång. Fast då brukar det ändå synas på hemsidan…
Njut av vädret!

Åsa Hellberg sa...

Tusen tack!