Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 14 januari 2024

Dag 1 i Mogan

 Trots tio timmars sömn är jag trött. Jag har fått hela dagen i morgon också på mig till redigering och det är bra, för idag kroknade jag efter lunch.

Det har inte varit solsol här idag, mer perfekt värme med solsken bakom ett rätt kompakt molntäcke. Jag låg i en solstol i kanske 45 minuter. Mer än så törs jag inte i början, även om strålningen inte är särskilt stark så här års och solen inte är helt framme. Någon solskyddsfaktor kommer jag inte att använda, istället tar jag det piano.






Från min balkong är det superfin utsikt! 



En fläck på knäet. Ny plats för mitt psoriasis. Jag har nu i och på händer och fötter, knän, fotknölar, underben, armbågar och ett öra. I örat funkar dock cortison så bra att det räcker med att dränka en tops och köra ett par varv med i örat två dagar i rad, så håller det sig helt borta i en månad. 




Fint där ovan molnen. Kaptenen som var skitduktig på att kommunicera med resenärerna, berättade att vi flög på 12 000 meter, pga över 10 000 är luften tunnar =  sparade 100 liter bränsle, som kanske inte låter  mycket en men om man tänker att flygplanet går dygnet runt i princip blir det mycket på ett år. Vi var 370 personer ombord och vår förbrukning per person var ungefär en tur med en moppe. 




Mitt fina hotell, så mycket att se. 
 

Längre fram i veckan ska det både regna och åska, såg jag idag. Fine by me, jag ska ju ändå jobba. 

Resan gick finemang, jag fick ett trevligt ressällskap av en kvinna från Lidingö och resan gick, trots sina 6 timmar, rätt fort. 

Rummet är perfekt, med utsikt över poolområdet jag gillar, så jag är lika nöjd som förra året. I förmiddags jobbade jag tre timmar på balkongen och det var perfekt väder för det. När solen ligger på är det ju inte lika mysigt. 

Typ så. Om en timma ska jag äta middag och sedan blir det tidigt sänggående idag också. Igår somnade jag kl 21 och det är väl tidigt, så idag ska jag vara helt vild och hålla ut till 22.  Hur crazy?




Inga kommentarer: