Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 28 januari 2024

Farsta, tjohej

 Jag börjar första morgonen hemma med att vakna för tidigt, dra i mig en rejäl spansk c-vitamindos (senaste två gångerna jag har flugit har jag ju blivit sjuk efter tre dagar hemma, och det går inte nu), dricka tre koppar kaffe, slänga in en tvätt och så ska jag duscha, handla och kl två hämta Selma. Fullt ställ, revbenspjäll. 

I morgon ska vi ta oss till stan där jag ska lämna henne hos Jonathan på hans kontor medan jag går och får min första dos medicin, sedan hämtar jag henne och så är hon hos mig tills på tisdag kl 16, då jag lämnar henne hos Linnea innan jag går på min spanska afton i Bonnierhuset. 

Därefter är det redigering och flytt (och Selma) som gäller i ett tag framöver. Jag har inga event inplanerade utan måste fokusera på det viktiga. Själva flyttveckan, som börjar med den 19e, kommer jag att vara helt ledig. Jag har fram till den 4 mars på mig att redigera klart Fjällbacka 3.

Där har vi den, PLANEN!

I morgon ska jag sätta mig med papper och penna och skriva ned och förfina den, så att jag vet exakt vad jag ska göra varje dag framöver.

Resan var superbra! Jag har lagt en fin grund att arbeta vidare på, till sist, innan jag gick på flyget, hade jag fått ihop 16500. 

Det mesta av det skrev jag mellan 8 och halv tolv, då jag tog en siesta och lunch, sedan fortsatte jag jobba klockan 14 till kanske 16, lite beroende på ork. Var jag trött gick jag tillbaka i berättelsen, pigg gick jag framåt. Jag struntade lite i mål utan fokuserade på att sätta starten av boken. 

(Och ljuset, alltså ljuset! Solen. Shorts, barfota. Solnedgång halv sju! Äta ute, promenera i värme och grönska)

Jag har jobbat annorlunda med den här eftersom det är nytt för mig. Och jag glömmer mitt presens och får gå tillbaka. Men presens blir bra, måste jag säga, man kommer lite närmare historien. Så roligt med den språkliga utmaningen. Jag gillar´t!

Än så länge kan jag inte berätta ett skit med än så, men det kommer väl framöver får vi hoppas. Det här är ju inte aktuellt förrän 2025. 2024 ger jag ju redan ut två.

Jag har i alla fall skickat början till min förläggare, och det är första gången jag släpper in henne så tidigt i processen. Vi får väl se vad hon har att säga om mitt presens.

Min psoriasis är något bättre, särskilt vänsterhanden. Höger är mer drabbad och där har det blivit en aning bättre men inte bra. JAJA, nu ska jag ju medicinera och jag hoppas så att jag slipper biverkningar (vanligast är tydligen illamående) och, förstås, att det hjälper mig. 

Samtidigt ska jag återgå till min kost. Ingen gluten, ingen mjölk, ingen potatis och så ska jag ta bort äggen jag åt i Spanien. 









Jag bodde högst upp. Har nog gått minst 300 trappsteg om dagen.



Denna botaniska trädgård!




Hotellfoajén


Gågata. Högre än så här är inte husen. 



Här låg jag inte. Den stunden jag var ute, var jag vid poolen.


Fint väder i 2 veckor, helt galet.



Home, sweet home, är jag glad för eftersom min bil varnade för att luft läckte ut från ett av mina däck. Måste beställa 4 nya dubbdäck. Inte så kul utgift nu när jag ska flytta, men det är nödvändigt om jag inte ska oroa mig. I november fixade man samtliga ventiler, men det räcker tydligen inte. Har aldrig varit med om att luft läcker ut tidigare och då har jag alltid haft bil. Vägsaltet, sa däckfirman (som är BÄST, de är så generösa och villiga att hjälpa till). Och taskiga däck, tänker jag.  Så fyra nya, alltså. 



Det här trädet var sååå fint. Kolla färgen!




Cordial Playa Mogan, ifall ni blir sugna på bästa hotellet. 


Inga kommentarer: