Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 16 januari 2024

Dag 3 i Mogan

 Dag ett i nya skrivprojektet. Målet idag var att klara av kapitel 1 och det gjorde jag. Wohoo. Utmaningen den här gången är stor på alla sätt, och inte minst för att jag skriver i presens. Det betyder att jag ideligen går tillbaka och ändrar, eftersom gamla takter förstås sitter i, men det gör inget. Jag tycker att det är kul. 

Och jag skriver ju i presens i bloggen så så jävla svårt ska det väl inte vara när jag kommer in i det. 

Den här gången måste jag göra GROTESKT mycket research. Och det relativt snabbt.Vissa kontakter har jag, andra behöver jag skaffa. 

Jag har föreslagit att vi ska skriva in maj som deadline i kontraktet, men har inte fått något tillbakaspel på det. För mig låter det rimligt. Jag ska ju dessutom redigera Fjällbacka 3 samtidigt som jag skriver det här nya. 

Fjällbacka 3 som var en förfärligt enkel redigering tills jag hade 30 sidor kvar, då kom så mycket förslag om ditt och datt att jag blev alldeles snurrig. Tack och lov har jag ju fler redigeringsomgångar, där jag kan


 fila mer på just slutet. 

Det viktiga i den här omgången var att sätta allt på rätt plats och i nästa omgång, den jag alltid tycker är roligast, kan jag börja brodera mer.  

Jag är slut som artist, och ska försöka vila en stund. Jag har varit ute i solen en dryg timma idag, det räcker första riktiga soldagen. Förmodligen tar jag en dusch redan nu, för sedan duschar alla och då är vattnet lite svängigt. Mer jobb blir det inte idag, möjligtvis lägger jag in idéer under manustexten. Jag glömde min anteckningsbok hemma och då är det bra att ha allt i samma dokument. 














Tjohej från Gran Canaria.

Just det mål. 20 tusen ord är ett bra mål, tänker jag. 25 vore fantastiskt. 

1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Det låter spännande, ditt nya projekt!