Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 10 januari 2024

I morse vaknade jag av panik

 över mina hemförsäkringar. Jag har tre stycken hem just nu, och alla måste ju vara försäkrade. 

Så upp och bläddra bland papper och bankutdrag, och tur, för tydligen betalar jag månadsvis till Trygg Hansa, vilket jag inte hade en aning om. Just försäkringsbolag byter jag rätt ofta, så vilket jag har för ögonblicket har jag inte klart för mig om jag inte kollar.

Och då var jag ju redan uppe, hungrig, och tack och lov köpte jag gluten och mjölfritt bröd grovt bröd igår (vilket säkert bidrog till hungrigheten pga så gott att rosta) och vegansk ost och nu är jag mätt och ska strax börja städa. 







Jag såg igår att den inre karmen på dörren till badrummet är såååå dammig. Det fastnar ju lätt där pga fukt, alltså hugger jag det så fort jag börjar medan jag kommer ihåg det. Dörrkarmar ingår ju inte direkt i varjevecka städningen. I ärlighetens namn har jag tappat lusten att städa här eftersom jag ska flytta, men dammet måste ju bort.  Damm och smågrejer som ligger på golvet.

Idag måste jag också till Farsta centrum och dels sola, men också lämna tillbaka en leksak jag köpte till Selma igår som har en tagg som sticker ut från magen på kaninen, en tagg som tillhör pip-funktionen på insidan, men som verkligen kan skada henne i munnen. Så den vill vi INTE ha. 

Men det är senare. Först städa. Tjohooo!


Inga kommentarer: