Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 22 mars 2024

Jag har verkligen inte jobbat som jag hade tänkt att göra onsdag och torsdag, så nu ligger jag

 två dagar efter plan. Så idag, lördag och söndag är det full fart framåt i redigeringen av Fjällbacka 3.

I sista sekund fick vi ändra titeln från Sista kapitlet till Det sista kapitlet, eftersom den förstnämnda titeln kom ut ett annat förlag i dagarna. För mig spelar det ingen roll, båda funkar lika bra.

Jag har haft rätt lätt för titlar hittills, vilket inte säger ett dugg om ifall de är bra eller inte. Sonjaserien är enda böckerna där jag har använt ett namn i titeln och det var ju lyckat. Sonjas sista vilja hette Sonjas testamente fram till tryck, sedan fick jag för mig att sista vilja var bättre och förlaget höll med och det var på håret att vi hann ändra, men det gick.

Och Sonja i namnet var ju en hit, och just namnet Sonja flög. "Sonjaböckerna" säger man och då vet de som har läst exakt vilka böcker man pratar om. Det är kul!

Igår hade jag gäster. Helen och hennes dotter Robyn med sonen Charlie (4 månader) och hunden Lennox (5,5). Lennox är en fransk bulldog, så vältränad och i shape. Han fick en av Selmas tennisbollar och den bet han sönder på tre minuter. 









Bebisen var det sötaste jag har sett. Inte minst för att jag fick honom att le. Det värmer i hjärtat. 

Så mysigt att ha dem här, vi satt vid mitt stora bord och pratade i timmar. De tog med mat, tack och lov, för jag är inte på humör för att bjuda andra på mat just nu när jag äter så selektivt själv. Nästa gång ska jag skärpa mig, men igår bad jag dem ta med det som de ville äta/äta innan de kom. Gäster som inte fattar de få gästa någon annan så länge. De här två kom med mat i påsar och åt glatt utan att kommentera det lite ogästvänliga arrangemanget. Så skönt.

Jag har fått lite bakslag i mina eksem, men jag är fortfarande helt och hållet övertygad om att jag inte tänker ta cellgifterna. Jag har hela tiden var skeptiskt och när jag nu ser vad sol och kost kan göra (för jag tror fortfarande på det, bakslaget tror jag kom av "magsjukan" häromdagen, hade ju varit risig i magen ett tag dessutom). 

Nu är Beroccan borta och magen funkar. Jag ska också ta bort yoghurt av soja som jag köpte, det är för gott (!) och för mycket socker. Dessutom ska jag sola. Mitt på dagen idag, har jag tänkt, när jag har klarat av lejonparten av dagens beting. 

50 sidor idag vore TOPPEN!

Just det, kollade mer pension igår. Det där med tjänstepension. Om man går innan 65 måste man göra det 100 procent, alternativt gå ned i arbetstid motsvarande den procent man vill ta ut. Och hur man räknar ut det för någon med enskild firma vet jag inte. Det är ju inte så att man har en 40-timmars vecka att räkna på. 

Sånt måste jag ta reda på.

Så där, fredag. Bra dag, så här långt. 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Gloria 😇

Åsa Hellberg sa...

Haha, tack, det har du ju rätt i!