Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 18 mars 2024

Igår brakade magen på riktigt, men idag känns det än så länge bra.



Tavlor uppe, Hyllan som ska sitta över dörren ligger för uthämtning.

 Jag måste sluta med Berocca, verkar det som.

När jag var på Kanarieöarna och kände att en förkylning (eller något) var på väg, köpte jag en brustablett som jag tyckte var superbra, full av c-vitamin och andra grejer. Så när jag kom hem kände jag att det var såpass bra grej att jag borde hitta något liknande, alltså valde jag Berocca. Nu kan det vara så att jag borde ha tagit det med mat, men för säkerhets skull låter jag bli det alls ett tag. Får se om jag inte bara genom kosten kan hålla piggheten uppe. Det som sänker mig är alltid snabba kolhydrater.

Idag kommer Mathem hit för första gången, ska bli intressant att se hur det funkar. De levererar ju i alla fall och då är det nog som det brukar vara, trots att jag bor mitt i skogen. Dessutom lättare att hitta rätt ingång. I Farsta hade jag två adresser, eftersom huset var suterränghus, och alltför många chaufförer körde till adressen som inte har en vanlig ingång utan bara ett garage.

Annat på agendan idag: längre promenad med Selma, definitivt längre än igår eftersom det var BUSKALLT då. Iskall vind. Idag är det någon minusgrad men ingen blåst och solen skiner. 





Jag hoppas också kunna jobba lite, det vore toppen om vi, Selma och jag, kunde hitta ett sätt att kombinera valpliv och jobb. Det ska nog gå. Hittills har jag ju bara gjort småsaker med henne i hemmet, den här gången behöver jag redigera!

Men i morgon ska hon till Sumpan och då blir det hårt jobb tills hon kommer tillbaka igen. Nu har jag haft henne i två helger på raken och antar att hon stannar där över kommande helg, men det vet jag inte. Vi får se. Min deadline är 3e april och det är inte så mycket som återstår, men 2,5 vecka är inte lång tid, alltså behöver jag varje minut. 

Närmast står dock att duscha. När jag kom hem från västkusten var varmvattnet fixat och det var varmt i tre dagar, sedan blev det ljummet igen. Jag hatar att duscha kallt. 

Där har vi det. Måndag morgon. Tjohoo



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så konstigt med varmvattnet.
Berocca är gott, jag vågar mig dock inte på något tillskott alls, i och med mina levervärden. De var förvisso normala sist, för första gången på tjugo år. Men då hade jag slutat med allt, sen någon månad.
Hoppas du får arbetsro, går ni en rejäl promenad, så blir hon väl trött ett tag iallafall?
Lycka till!

Åsa Hellberg sa...

Oj, vad bra att du är rädd om dig då.