Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 11 mars 2024

Redan måndag, helt galet!

 Ibland glömmer jag att blogga och så kan vi ju inte ha det, alltså återgår jag till normalläge just idag. Jag b behöver ARBETA och det har jag inte gjort på hela helgen pga Selma, lägenhet och trött.

Selma tröttar inte ut, såklart, men resandet gör, i kombination med flytt och allt annat jag har ägnat mig åt det här året. Kanske var det lite för mycket för två månader, med Kanarieöarna, renovering, flytt, redigering och sedan västkustresan jag just kom hem ifrån, men nu har jag inget inplanerat utöver arbete förrän nästa resa till västkusten i april.

Jag tackade by the way nej till att påbörja cellgiftskuren i fredags, istället ska jag fortsätta äta rätt och se hur det går. Jag är lite "torr" i händerna men peppar peppar så är det liksom inga utslag som det har varit. Under resan har jag ätit en hel del godis (sockergodis som bilar) och jag tror inte att socker i sig påverkar, men däremot är det ju en hel del annat i godis som man kanske ska vara försiktig med.

I alla fall: att börja med så stark medicin om det inte behövs känns bra just nu.. Min läkare sa att jag bara behöver höra av mig om och när jag vill sätta igång och jag lovade berätta hur matprojektet går. 

Typ så när Selma Hellberg sitter i fönstret och låter lite medan hon ser hundar och människor på gatan utanför.



Där! Måndag! Bra grej, så här långt!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Skönt med lite lugn och ro nu då. Utöver skrivandet såklart.

Åsa Hellberg sa...

Ja, verkligen!