Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras.

Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka.

Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling.

Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum

ALLT INSTÄLLT I NULÄGET.

Deltar gärna digitalt, och även dessa bokningar går via Författarcentrum.”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Det finns vissa böcker man bara sugs in i direkt. Åsa Hellbergs Välkommen till Flanagans är en sådan bok. Längtar så efter nästa del!!” - Bokmoster

”Det har gått några dagar sen jag slog ihop boken… WOW! Jag tänker inte recensera, mer än att säga till er att detta är en bok som absolut inte går att lägga ifrån sig förrän sista sidan är utläst och att du då blir galen eftersom du absolut inte ville lämna Fjällbacka eller London!” - Kustboktanten

”Hellbergs senaste bok är en riktig feel goodpralin. Som en blandning mellan hennes Sonja-böcker och SVTs tv-serie ”Vår tid är nu!” - Mediaknarkarn

”Åh nej, den är slut … Hade kunnat, och verkligen velat, sträckläsa den förra helgen men tvingade mig att hushålla med den så att den räckte hela veckan! Tack och lov att det är första delen i en serie - vill ha del 2 nu!" - Bokmalenmalin

"I välkommen till Flanagans öppnar Åsa Hellberg portarna till hotellet Flanagans. Hon bjuder samtidigt in till Fjällbacka och London 1949 och kring 1960. Och hon gör det så bra! Jag älskar kvinnorna på Flanagans, drivet i berättelsen, miljön och (sist men inte minst) omslaget!" - Bokenanna


ANDRA DELEN AV FLANGANS, KVINNORNA PÅ FLANAGANS, KOMMER 1 JULI.

lördag 5 april 2014

Galet bra dag.

Allt har flutit på utan förseningar, och jag var här redan halv tio - lokal tid (halv elva hemma.)
Vips in på rummet och sedan tog jag en taxi till Portobello roaddär jag strövade (det var för mycket folk för att gå fort) mot Notting Hill medan jag åt en glass i solskenet. Jag sa ju att det var galet bra! I Notting hill tog jag tunnelbanan till Oxford street.
Jag älskar att åka tunnelbana, det är då man får den rätta stadsfeelingen tycker jag.Anyhow.
Oxford street. Selfridges. Då hade mina fötter redan kollapsat och det var alldeles nödvändigt att köpa ett par nya Converse, eftersom mina gamla ändå var slut och jag ju ska vara här ett par dagar till.
Med nya fötter (och cappuccino och morotskaka) travade jag iväg mot Bond street. Det är där ett par av mina karaktärer handlar.
(Jag provade ett par klänningar för att kunna se provrummen. De var alldeles för små - klänningarna alltså. Tur, för klänningarna var på riktigt svindyra! Sådär 8 tusen.)

Jag trodde att jag den vägen skulle komma till Harrods, men det gjorde jag inte. Istället hittade jag till Waterstone, den stora bokhandeln vid Piccadilly circus, och där såg jag Catharina Ingelman-Sundbergs pensionärsliga. Superkul studiebesök. De har helt andra omslag i det här landet än vi har hemma.

Jag köpte 4 böcker, när jag nu ska hinna läsa dem

Sedan insåg jag att jag hade gått vilse, och medan jag hamnade längre och längre in i teaterdistriktet så skrek kroppen efter att gå åka till hotellet.

Så nu är jag här och har beställt roomservice.
Jag tänker inte röra mig en meter till idag.
I morgon ska jag på marknaden i Camden.
Men först ska jag äta frukost och sedan skriva ett par timmar.
Ska bli spännande att se hur det går.

8 kommentarer:

Unknown sa...

Hej Åsa!
Jag har precis läst färdigt "Sonjas sista vilja". Det gick inte att lägga boken ifrån sig! Så himla bra. Jag har både skrattat och gråtit och nu ser jag fram emot att börja på "sonjas hemlighet".

Tack för att du skriver så bra!

Åsa Hellberg sa...

Tusen tack Petra!!

Fru Venus sa...

Men gud vilken underbar dag du haft, härligt :-)

Susanne Jonsson sa...

Så härligt det verkar hos dig i London. Kanske jag måste förlägga handlingen till en häftig storstad så jag får åka dit också rekognoscera :)
Njuuuut!!!!

Susanne Jonsson sa...

Så härligt det verkar hos dig i London. Kanske jag måste förlägga handlingen till en häftig storstad så jag får åka dit också rekognoscera :)
Njuuuut!!!!

Simona sa...

Åh!

Hoppas du får en fin söndag också!

Ebba Range sa...

Det där verkar mycket roligare än det jag håller på med. Försöker flyttpacka men flyr hela tiden så snart jag blir avbruten.
Njut nu allt vad du kan Åsa!

Agneta sa...

Om en och en halv vecka åker jag till London. Min längtan blev plötsligt njutbar. Hade jag läst detta inlägg och sett bilderna och inte haft en resa inbokad hade jag blivit SJUK. Nu blir jag bara längtansfull! :)
Iiiiiihhhhh! :)