Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


Hösten 2018Aug 4:e Feelgoodfestival Mariefred

Sept 1:a 14.20 Skiljebo bibliotek /Västerås

28-30:e Bokmässa Göteborg

Okt 6:e Skärhamns bibliotek / Tjörn

Okt 16e evenemang Bonniers bokklubb

Nov 22:a Fristad bibliotek /Borås


tisdag 22 september 2015

Tisdag,

och invägning för min lilla viktklubb.
Efter tre veckor har det inte hänt mycket här, men jag kämpar på. Återigen går jag bara ned om jag äter luft, så jag får vara glad om jag inte går UPP av mina 1000-1200 kalorier.
Jag är nyttig i alla fall. Mycket fisk och kyckling. Rött kött och fläsk är jag inte ett dugg sugen på just nu.
Ingen potatis, ingen pasta, inget bröd, inget socker, inga mjölkprodukter.
Ja, ni fattar.
(Förra veckan tog jag bort keson som var det som återstod av mjölken, för att se om det hjälpte, och det kanske det gjorde lite lite.)

Dessutom petar jag dagligen i mig tillskott av bland annat magnesium, c-vitamin, b-vitamin, msm, gurkmeja för att alla dessa ska vara så "himla bra" för leder och inflammationer (fan trot, helt ärligt.)

Idag ska jag tvätta.
Det ser jag inte längre fram emot som jag gjorde tidigare, men jag har inga rena kläder (läs t-shirts som är lätta att ta på och av) så jag har inget att välja på.
Jag tror att jag ändå har en rätt okej armdag, jag tänker vara jätteförsiktig så att det håller i sig även efter jobbet med tvätten.

Tjoho.
Nu ska jag äta frukost!


5 kommentarer:

Elisabet Nielsen sa...

Om du vill testa att dra ned på smör/margarin när du steker kyckling kan jag rekommendera vattenstekning. Funkar utmärkt för filéer, tunna filéer och lårfiléer - de blir otroligt möra jämfört med traditionell stekning. Kan inte svara för hur det funkar för andra kycklingdelar.

Använd en liten klick matfett för att få litet färg/stekyta på filén. Tillsätt därefter vatten, dra ned värmen till 3, krydda efter smak och lägg på ett lock (gärna ett glaslock) och låt puttra.

Lägg gärna i ett par vitlöksklyftor (de kommer närmast att karamelliseras och bli milda och goda). Äppelklyftor, hackad lök, bambuskott eller halvkokta grönsaker blir också goda om de får puttra med. Finns säkert fler variationer, det här är mina favoriter.

suziluz sa...

Du, jag frågade min dansman (vem kan prata smärta bättre än en dansman liksom?) och han säger att för ledvärk är glukosamin och hyaluronsyra det allra bästa. Han använder det själv efter diskbråck och trasigt knä och höft och allt annat som har hunnit gå sönder efter 25 år av balett... Båda delar går att få som injektioner direkt i leder, men han tar det som kosttillskott i tablettform. Ifall du vill utöka pillertrillandet alltså.

Förövrigt. Jag fattar att du vill gå ner lite och tänker inte tjata om att du är skitsnygg redan som det är, men hur länge ska du leva på så lite kalorier, är det verkligen vettigt? Det sänker väl bara ämnesomsättningen så att det blir ännu svårare att gå ner? Du kanske skulle testa att gå till en dietist eller en PT istället och få en skräddarsydd plan..?

Åsa Hellberg sa...

Tack för alla råd.
Jag äter som jag gör för att hitta en väg ut ur viktuppgången på 10 kilon som kom i samband klimakteriet för tre år sedan. Jag kan överhuvudtaget inte äta nu som jag gjorde då, och testar mig fram för att hitta en väg som passar både huvud och mage och kroppsform i ett längre perspektiv, inte som en bantning.
Inget att oroa sig för, jag har koll:)


Ebba Range sa...

Det kanske är idé att kolla dina egna sköldkörtelnivåer också, inte bara Misses.
Tror att du har gjort det tidigare ...?
Men, om läkaren efter provtagning säger: "De ser bra ut" - ska du inte nöja dig med det.
Det finns en enorm okunskap inom läkarkåren vad gäller sköldkörteln - har själv varit med o skrivit på en petition, vi var nästan 10000 personer som påpekade det undermåliga omhändertagandet/forskning av oss med Hypotyreos.
Så ... när du tagit proverna:
TSH
T4
T3
mfl
... ska du be/begära/kräva läkaren om en kopia av labbsvaret. På FB finns en grupp: Sköldkörtelföreningen som gärna hjälper till och tyder svaren och vad man kan göra sedan.
PS Referensvärdena vad gäller TSH har ändrats under senare år - en del läkare missar lätt det där. DS
Hur som - varmt lycka till!

Åsa Hellberg sa...

Nej då, inga fel på min sköldkörtel. Jag äter för mycket och har slutat med alla nikotinpreparat. That´s it :)