Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 11 december 2015

Jag hade bestämt mig för

att åka till Farsta centrum idag, efter jag hade läst klart det jag hittills har skrivit av sjuan, men så kom jag inte på varför jag skulle dit. Jag har mat, kattmat och möjligtvis behöver jag ny sand till Misses låda, men det kan jag lika gärna fixa i morgon.
Så jag stannade hemma och har fortfarande morgonrocken på mig. Tror att den får sitta hela dagen, faktiskt.
Istället ska jag ta fram mina sista tomtar. Jag har några som är väldigt viktiga.

På måndag ska Misse ta nya prover. Jag får inte i honom kvällstabletten (en med låg styrka) men däremot går det okej med den på morgonen (som är den viktigaste eftersom den är stark.) Mycket fjäsk och byte av godisbitar, men till sist tar han den.
Vi får väl se vad värdena säger. Det brukar ta ett par dagar att få svar.

Han är ju mycket lugnare nu, men sover fortfarande hela dagarna. Ibland lägger han sig bredvid mig i min soffa, men oftast ligger han i sin egen. Han går upp och äter, vill kela ibland, går på toa, men det är allt. All leklust är borta.
Idag har jag borstat honom och det tycker han är superskönt. Han fäller massor men om det har med något särskilt att göra vet jag inte.

Ungefär så.
Fredag och På Spåret.
Det är väl ungefär det.
Nu ska jag läsa deckaren jag håller på med.
Tjohej.


2 kommentarer:

Linas drake sa...

Usch för veterinärbesök. Är det efter det att han började med svaga tabletten som han blivit loj? Kanske det går att ge honom en stark varannan dag och två starka varannan i stället?,eller möjligen dela på de starka (om det nu går, de är ju förgrymmat små...) All lycka till med Misse på måndag!

Åsa Hellberg sa...

Nej, han är gammal, det är därför han är trött tror jag.
Att dela/krossa är meckigt, eftersom det är giftig skit för oss som inte är sjuka. Och jag vet inte hur jag ska få i honom dem då, eftersom han inte alltid äter upp sitt mjukfoder.
Kan jag/han klara sig på en tablett om dagen vore det toppen. Svar får vi nästa vecka.