Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 5 december 2015

Sista avsnittet av Downton idag.

Frågan är hur mycket som får sin lösning nu och hur mycket man väntar med till julavsnittet (som kommer på annandagen och som definitivt är det sista vi ser av familjen upstairs och downstairs.)

Här kommer mina spoilers inför ikväll, så om du inte vill veta exakt hur det går - alltså enligt min författarhjärna - så kan du sluta läsa nu.
Mary får (naturligtvis) sin racerförare och när Mosley får jobb i skolan (och äntligen törs fria) så får Mr Barrow hans jobb (även om det är en degradering.)
Mrs Pattmore får ihop det med Daisys svärfar och Änkegrevinnan dör nog är jag rädd (men kanske i julavsnittet då Anna också har fått sin bebis.)
Mrs Crawley gifter sig förstås äntligen och Tom får ihop det med chefredaktören för Ediths tidning.

Och här kommer den största överraskningen: Jag har en känsla av att pappan till Ediths dotter kanske dyker upp igen. Har vi verkligen fått hans död konfirmerad som in an acutal body?

Där har ni det. Från mitt huvud till ert.


2 kommentarer:

Elisabet Nielsen sa...

Något jag undrat över sedan förra avsnittet är vad som försiggår i Mrs Pattmores stuga. Sist hon lämnade den, på väg till Downton Abbey, stod en man och spionerade och gjorde anteckningar. Är paret som är hennes gäster gifta på varsitt håll eller är de efterspanade för någonting?

Nå, om några timmar får jag svar.

Åsa Hellberg sa...

Ja, det var väl en märklig grej att lägga in i näst sista avsnittet, eller hur?