Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 5 december 2015

Jag har ryggskott, kände av det redan igår,

och att sitta och redigera Gloria idag går bort för nu har det brutit ut på riktigt, alltså skjuter jag upp det till på måndag.

Jag har gått igenom allt, så det som återstår är att småkolla detaljer (typ förstärkte jag verkligen den där karaktären? Kan jag variera ordvalen - som inte alltid min redaktör är så förtjust i att jag gör - och annat småpyssel.)

Istället tar jag piller och försöker röra mig lite eller ligga med benen vinklade - det är också skönt. I morgon måste jag vara piggelin igen för då ska vi göra julgodis, Linnea, Jonathan och jag.

Så, vilodag hos Hellberg och jag börjar den med att ta ett varmt bad, sen ska jag läsa.
Hurra för det!


5 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Tänkte just föreslå ett varmt bad! Två själar, en tanke. Tycker synd om dig, har du inte ont i armen så får du ryggskott. Kurera dig. Kram
p.s. vi blåser bort här idag, mycket mer än i går, Helga kom tillbaka och nu är hon sur, riktigt sur.....

Åsa Hellberg sa...

Aj då, jag kanske ska ringa och kolla så att mamma inte har blåst bort!

Linas drake sa...

Gillar inte redaktören att du varierar ditt ordval? Varför?

Hoppas du snart känner dig bättre i ryggen.

Åsa Hellberg sa...

Hon vill att jag håller det enkelt, tror jag, så jag försöker variera de enkla :)

Ezter sa...

Hoppas det känns bättre nu!