Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 27 april 2017

Idag fyller jag år.

Jag brukar berätta det rätt högt och tydligt, så att de som bör säga grattis ska höra det så att de inte glömmer.
För det gör jag.
Jag är usel på att komma ihåg födelsedagar och väldigt tacksam för om folk kan berätta det för mig, haha.

Jag var ihop med en kille i många år som fyllde år på samma dag.
Det måste jag säga var praktiskt.
Hela min släkt är ju på västkusten (utom Jonathan) men på vår gemensamma födelsedag kom alla hans närmaste och då blev ju jag firad också.

Jag har ju varit bortrest några födelsedagar senaste åren:
50 i New York. Med Jonathan. Åh, vilken fin resa det var. Min glada unge som älskade att prata. Jag var helt pank men så lycklig för att resa med honom.
Här The Lake i Central park.
Åsa 50

51 hemma,
52 Rhodos, ensam. Höjdarresa. Jag uppgraderade mig till altan och pool på rummet på 7:e våningen och redigerade Toscana där det här rummet förstås kom med i boken.
53 hemma,
54 Cypern. Med mamma. Störtmysigt. Snart åker vi igen!

Annars måste jag säga att det mest är en dag som alla andra.
Mitt nya 55-åriga liv inleddes med att jag är rätt svullen runt ögonen och så tycker jag att det är alldeles för ljust ute och det kommer in i lägenheten. men efter ett par koppar kaffe inbillar jag mig att det kommer att gå över.
Jag ska i alla fall jobba. Det är inte mycket kvar nu och det är finslipning som gäller.
Iiiii.

Vi hörs sen.
Tjohej!

Ps, fick svar från onlineveterinär på min fråga om vad kattsanden Misse äter (åt, såg inget igår med jag kan ju ha missat det såklart)  kan förorsaka:

Svar från FirstVet:
Hej!
Tyvärr är det svårt att säga vad anledningen är till att din katt börjat äta sand. En del katter kan äta på saker som de inte normalt äter på om de t ex har lite magkatarr, eller mår dåligt av någon annan anledning. 
Vad bra att sanden inte är klumpbildande. Det innebär att om din katt endast får i sig några korn dagligen så är det sannolikt ingen fara, om han får i sig större mängder kan det dock orsaka irritation och i värsta fall förstoppning. 
Om du tycker att din katt uppför sig annorlunda på något annat sätt än sandätningen, eller om han verkar må sämre än vanligt, eller om han äter stora mängder sand så är det klokt att boka tid för kontroll och undersökning och blodprover redan nu hos veterinär. Om det endast är enstaka korn och din katt mår helt som vanligt och håller sin vikt så går det förmodligen bra att avvakta litegrann. 
Med vänlig hälsning Elin

Besvarad av: Elin Lindell

12 kommentarer:

Annika Estassy sa...

Hipp hipp hurra på din födelsedag! Grattis, grattis, grattis! Kram!

cyndi sa...

GRATTIS Åsa.
Hoppas att du har fått ditt kaffe och att din dag blir bra.
Du är en stor inspiration för mig och jag firar dig genom att fixa till mitt manus.

Anonym sa...

Varmt Grattis på din dag! Denna dag har alltid varit speciell eftersom det var min älskade mammas födelsedag samt ännu en släktings. En bra dag! Hoppas din dag blir extra skön! Kram Monica

Simona sa...

Hurrrraaaa! Och stort grattis!

Robert W sa...

Grattis Åsa!

Eva-Lotta sa...

Grattis på din dag!

Elisabet Nielsen sa...

Grattis Åsa!
Hoppas att du fick ditt kaffe, att ljuset blev behagligare och att du fick vad ville göra med manuset gjort. Hoppas att det ordnar sig med misse också, så du inte behöver oroa dig för honom när du skall resa bort.

lillalenah sa...

Hipp hipp och GRATTIS på din dag !!

Linas drake sa...

Stort grattis, hoppas din dag fylls av sådant du tycker om!

TureJulia sa...

Grattis på födelsedagen

Anonym sa...

Stort Grattis på din födelsedag !!
/Meit
Ps. Håller med om att när man fyller år är som en vanlig dag. Fyller 46 i juni och det kommer nog bli en jordgubbstårta(hemgjord) men mest för att det är så jäkla gott !!

Åsa Hellberg sa...

Tusen, tusen tack!