Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


Åsas höst 2019

Bokmässan Göteborg 26-29 september

Trosa bibliotek, 8 oktober

Timrå bibliotek 16 oktober

Arvika bibliotek 21 oktober

Motala bokafton 6 nov


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Hästar, romantik och en komplicerad familjerelation är ett lyckat recept för högklassig underhållningsläsning.”AAAAAmelia”… en helt oemotståndlig historia. Ett oväntat besökär en mycket underhållande verklighetsflykt, och jag tror till och med att det är det bästa som Åsa Hellberg har skrivit.”ihyllan
lördag 10 mars 2018

Jag är ledig idag.

Jag ska sätta sprätt på mina bonuscheckar från H&M (1050 kr, det måste ha varit för måååånga trogna år), gå på bio (Tårtgeneralen, som ju utspelas i Köping dit jag ville åka häromdagen) och sedan se på Mello.
Allt detta med mina favvismänniskor Jonathan och Linnea.

Igår pratade jag med min förläggare länge i telefonen, och hon gillade mitt lilla sidoprojekt - hobbyn jag ägnade några kvällar åt om ni minns.
Vi får väl se om det blir något av den, eller något annat i kanske samma stil, någon gång.

Fokus är förstås att skriva en ny vuxenroman, den första i en trilogi som jag av någon anledning kallar Flanagans (fråga mig inte varför för jag har inte en aning. Man kan förstås inte kalla en bok det men när jag pratar om den fortsättningsvis här så är det så den kommer att kallas) som ska komma ut nästa höst.
Den här hösten kommer ju Ett oväntat besök.

Jag kickstartar med att ha konferens med mig själv i London eftersom jag måste göra research innan jag börjar skriva (romanen utspelas där) och åker dit om drygt en vecka och stannar i två dagar ... om jag har råd.
Inget är betalt än (jo, flyget, men det kan jag avboka) men jag tror att det ska funka.

Det är nu eller i höst och jag vill gärna se det jag behöver innan jag börjar skriva på riktigt. Jag har fel bild i huvudet (jag ser ju alltid saker framför mig innan jag börjar ett nytt projekt) och vill ha en ny. Google räcker till mycket men det blir en bättre känsla i en själv om man har sett och rört vid det man vill beskriva.

Typ så.
Den här morgonen har jag farit fram med min dammvippa (suverän när man inte har lust att dammtorka), pratat med mamma och så ska jag dammsuga och bädda rent innan jag åker och träffar mina finingar.

Hoppas att ni också får en finfin lördag!
2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas du hittade något fint att köpa.��
Sanna

Åsa Hellberg sa...

Tack Sanna, det gjorde jag!