Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


Åsas höst 2019

Bokmässan Göteborg 26-29 september

Trosa bibliotek, 8 oktober

Årby och Tallgläntans bibliotek, Eskilstuna 14 okt

Timrå bibliotek 16 oktober

Arvika bibliotek 21 oktober

Motala bokafton 6 nov


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Hästar, romantik och en komplicerad familjerelation är ett lyckat recept för högklassig underhållningsläsning.”AAAAAmelia”… en helt oemotståndlig historia. Ett oväntat besökär en mycket underhållande verklighetsflykt, och jag tror till och med att det är det bästa som Åsa Hellberg har skrivit.”ihyllan
fredag 9 mars 2018

Jag fick just en bild från min lillebror


Jonathan var sju och det var på mammas födelsedag, 13 juli, 2001.
Den där tårtan är en klassisk Hellbergare. Den vill vi alla ha när vi fyller år.
Bakom ser ni brorsans ladugård som numera är tömd på djur. När det här fotot togs levde min styvpappa och då hade han och mamma Highland cattle där, men när min brorsa tog över gården så valde han att inte ha några djur.
Han har fru och tre små barn ... det är livat där ändå numera.
Nästa bok, Ett oväntat besök, utspelas ju på en gård. Förvisso i Östergötland och bland hästar, men när jag har sett den framför mig så har mycket av den utspelats här, på brorsans gård i Tanumshede ett par mil från Fjällbacka.
Bohuslän är ju också med i boken och får vara på framsidan i form av Smögen, där en del av handlingen också sker.

Här är baksidestexten, alldeles ny och fin:


Livet förändras när du minst anar det

Nikki trivs med livet hemma på hästgården Gyllentofta och skulle inte byta ut det mot någonting. I grannbyn bor hennes bästa vän, prästen Annie, som med jämna mellanrum lämnar sin församling och kommer till gården tillsammans med hunden Winston. Mer än så behöver inte Nikki för att vara tillfreds.
Men så dör hennes pappa och då vänds hela livet upp och ned. Släktingar Nikki inte ens visste att hon hade hotar nu hennes tillvaro. Plötsligt är gården fylld av människor som vill ha en del av både den och pappas lilla stuga på västkusten där hon tillbringade sina barndomssomrar. Ska hon behöva lämna sitt stora hus, skogen, sjöarna, åkrarna och de älskade hästarna?
Mitt i allt detta blir Nikki våldsamt förälskad. Det är en omöjlig och komplicerad relation och till sist måste hon välja. Kärleken eller gården. Hon kan inte få både och.


Ett oväntat besök är en feelgoodroman med stort hjärta om att hitta sin plats här på jorden.
5 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Härlig bild och baksidestexten ger mersmak!

Anna Christina sa...

Som du skriver och ger ut böcker så att vi som läser får massor med feelgoodkänsla. En sådan smarrig tårta är du minsann värd. Minst. Bra jobbat! ✨

Åsa Hellberg sa...

Tusen tack Eva-Lotta och Ana Christina!

Gudrun Eriksson sa...

Ser fram emot att få läsa boken.

Gudrun Eriksson

Åsa Hellberg sa...

Tusen tack, Gudrun!