Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 24 februari 2020

Jag packar

Allt måste bara vara bekvämt.
En enda gång har jag provat att ha något som håller in magen, men fy vad obekvämt.
Nä, då får den hellre puta. Inte ens i min röda väldigt snäva klänning som jag hade på min release, hade jag något indragande under.


Smickrande bild. Magen är under händerna där.I morgon reser jag i ett par riktiga mjukisbrallor som är skrynkelfria och ser ut som vilka byxor som helst. Sedan har jag packat ned ett par raggsockor att ha i kabinen, så att jag kan ta av mig skorna och trampa runt med benen.
Förra gången jag flög hade jag stödstrumpor som höll på att göra mig tokig, så någonstans över Atlanten tog jag av dem. Den här resan ska jag istället se till att benen rör på sig då och då.

Jag är klar, peppar peppar. Ska bara packa ned det jag behöver i morgon bitti. Jag ska upp halv fem, taxin kommer halv sju.
På något sätt ska jag försöka hålla mig vaken under eftermiddagen så att jag kan lägga mig i hyfsad tid.
Jag har druckit sista koppen kaffe, ska måla naglarna och sedan lägga mig i soffan och läsa.
Typ så.

Nästa gång vi hörs är vi nog här:
Mitt första besök i New York. Med Jonathan på min 50-års dag.