Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras.

Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka.

Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling.

Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum:


Vår 2020

23 mars, Borensbergs bibliotek INSTÄLLT.

18 april, Torsvi gård INSTÄLLT

23 april, Västerås stadsbibliotek


Höst 2020

Feelgoodfestivalen 22 aug

Bokmässan i Göteborg 24-27 september

Uddevalla och Lysekil Bokens dag. 29 och 30e oktober


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Det finns vissa böcker man bara sugs in i direkt. Åsa Hellbergs Välkommen till Flanagans är en sådan bok. Längtar så efter nästa del!!” - Bokmoster

”Det har gått några dagar sen jag slog ihop boken… WOW! Jag tänker inte recensera, mer än att säga till er att detta är en bok som absolut inte går att lägga ifrån sig förrän sista sidan är utläst och att du då blir galen eftersom du absolut inte ville lämna Fjällbacka eller London!” - Kustboktanten

”Hellbergs senaste bok är en riktig feel goodpralin. Som en blandning mellan hennes Sonja-böcker och SVTs tv-serie ”Vår tid är nu!” - Mediaknarkarn

”Åh nej, den är slut … Hade kunnat, och verkligen velat, sträckläsa den förra helgen men tvingade mig att hushålla med den så att den räckte hela veckan! Tack och lov att det är första delen i en serie - vill ha del 2 nu!" - Bokmalenmalin

"I välkommen till Flanagans öppnar Åsa Hellberg portarna till hotellet Flanagans. Hon bjuder samtidigt in till Fjällbacka och London 1949 och kring 1960. Och hon gör det så bra! Jag älskar kvinnorna på Flanagans, drivet i berättelsen, miljön och (sist men inte minst) omslaget!" - Bokenanna


ANDRA DELEN AV FLANGANS, KVINNORNA PÅ FLANAGANS, KOMMER 1 JULI.

måndag 17 februari 2020

Nu börjar det kännas i magen att vi åker på tisdag nästa vecka.

Jag har skaffat Esta, kollat passgiltighet, skrivit ut biljetter (helt i onödan eftersom de finns digitalt), skrivit ut Estan också för säkerhets skull (helt i onödan eftersom mina uppgifter finns digitalt).

Jag planerar färden till Arlanda, och är inte klar över hur jag ska göra.
Möjligtvis tar jag en taxi till centralen och tåget därifrån. Det händer lite för mycket i min förort när det är mörkt för att jag ska känna mig trygg att gå med resväska och handbagage till pendeln.
Möjligtvis är det lika billigt att bo på hotell på Arlanda som att ta taxi och tåg. Det är det jag ska undersöka de närmsta dagarna.

(Så här gör jag alltid när jag reser, eller äh, vem försöker jag lura. Jag planerar ALLT! Långt eller kort. Vad det än gäller. Planer är superviktiga för mig. Har jag bara satt dem så är det ju enkelt att bara luta sig tillbaka på resan eller vad det nu är jag ska göra.
Naturligtvis gör jag också ett besöksschema för min research där. Vad jag ska se den här gången kan jag inte avslöja, men det kommer att spela en stor roll i nästa bok (Flanagans 3).)

Visst kan jag ta bilen till Arlanda, men vi landar vid sju måndag morgon och att köra mot stan då är lika med idioti för köerna är gigantiska.
Bättre med tåg eller flygbuss. Buss är min favvis egentligen. Det enda jag saknar med Årstadal är att flygbussen gick så nära (Liljeholmen) och att Ica låg i huset och att tvärbanan tog en minut att gå till.
Inget annat saknar jag därifrån.

Förra gången jag reste till USA (april -19)gick flyget senare, vilket gjorde att det gick utmärkt att åka kommunalt.
Nu går det 10.45 och om jag ska vara där typ 8.15 (alltid tidig, det är min grej och USA ska man vara där tidigare) så behöver jag åka hemifrån senast 7.
Fast å andra sidan borde det ju vara mycket folk i rörelse här då.
Jaja, jag får se hur jag gör.

Idag ska jag träna, jobba med mina 20 sidor och sedan är nog den här dagen slut.
Måndag ändå.
Bra dag, så här långt!
2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Ha en riktigt bra måndag nu då!

Åsa Hellberg sa...

Tack detsamma, fast tisdag! :)