Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 23 februari 2021

Mitt manus är lite försenat,

 alltså får jag ett par dagar till att tillbringa som jag vill. Just idag ska det tydligen bli regnskurar och då har jag ingen lust att gå ut, så jag istället ska jag cykla, tvätta håret med inpackning och annat jox, städa garderoben i hallen, gå igenom skor, och så borde jag innan veckan är slut orda mitt källarförråd lite bättre än vad det är idag. Det känns som om jag har tretusen kuddar och täcken där som jag aldrig kommer att använda, så jag tänker ge bort det till en insamling eftersom det är så skrymmande. Det finns säkert någon som blir glad för det, hoppas jag.

Rensa är ju så skönt! Jag går ju ofta igenom mina kläder men där är det svårare att ge bort, tycker jag. Jag tänker alltid att det kommer en dag när jag vill ha det (om det fortfarande passar). Det tar många år innan något ryker, även om det har hängt oanvänt länge. Förra gången la jag grejer i förrådet som en mellanplats innan jag skulle ge bort det, men så gick jag ned i vikt en storlek och då kunde jag, och ville ha, det mesta igen. Det var den garderobstömningen, det. 

Men jag slänger ju aldrig något (mer än trasiga t-shirts och underkläder) utan allt används igen av någon annan. Jag är numera dålig på att köpa återbruk . Men när jag var yngre hittade jag både säng, soffa och annat i soprum och containrar och hade aldrig något nytt hemma.  En amatörmässig analys är väl att det kanske gör att jag uppskattar mina nya saker nu. Det som är begagnat här är bara sådant jag har fått efter mormor och morfar. 

Jaha, det var dagens fundering, eller plan rättare sagt (jag och mina PLANER ni vet).

Nu ska jag cykla!
3 kommentarer:

Cecilia Johansson sa...

Cykla är kul utomhus! Här är det grått och mulet. Har suttit några timmar med manuset idag. Målet är att hålla deadline. Manuset ska vara klart nästa fredag , för att skickas till förlag. Nu känns det som att jag kommer bli klar i tid, bara jag sitter varje dag, 3 -4 timmar om dagen.

Eva-Lotta sa...

Jag skulle verkligen behöva rensa🥴😬

Åsa Hellberg sa...

Heja!
Rensa är det bästa!