Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 13 oktober 2021

Godkänt manus,

 och nu är det bara att sätta tänderna i det igen. Jag ska få några kommentarer från Teresa, och inväntar dem, men utöver det är det här en extra redigering jag har bett om att få efter att hon bara har godkänt.

Hon tyckte att mitt manus var ungefär lika klart som det brukar vara, hade oroat sig för (just så kanske hon inte sa det, men det var så jag uppfattade det) att det skulle vara mycket mer av ett skal. Alla karaktärer fick klart godkänt och nu återstår utbyggnad som det brukar göra. Några deadlines har jag ännu inte men jag tänker att jag behöver fyra veckor för det här arbetet. 

Nästa vecka går det bort dagar, så fyra veckor plus de två jag kan arbeta innan jag åker till västkusten. 

Det ska bli så roligt att få gräva ned mig i det igen, tjohej för det.

Men idag är jag ledig och ska lämna tillbaka en skjorta, hämta mitt nya pass och lite småfix. 



Rensade blomlådor



Och nya skott på orkidén. Sådant jag pysslar med när jag är ledig.

Farsta är skakat idag, i alla fall borde vi vara det efter skjutningar två dagar i rad. I förrgår en bit härifrån och igår i Farsta strand. Igår hovrade en polishelikopter utanför i timmar. Allt är bara så oändligt sorgligt, på alla håll. Unga människor som förstör sina liv för alltid, och stackars familjer som förlorar anhöriga. 

Jag hoppas att Sverige med gemensamma krafter hittar en väg ut ur det, jag tror inte att det är så enkelt som högre straff och fler poliser, det kräver mer och inte minst samarbeten mellan myndigheter och samarbeten mellan politiska partier. Nu krigar de mest om vem som har rätt. Det är också sorgligt. 


Inga kommentarer: