Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 17 oktober 2021

Rygg dag 4

 Nu hittade jag det tunga alternativet i skåpet: Voltaren. Mina bästa värktabletter, måste jag ju ändå säga. Låt oss hoppas att de funkar. Jag räknar med det för resten är mesproppar när det gäller ryggskott. Jag hade glömt Voltaren som bästa kuren. 

Så planen för onsdag morgon när jag ska till Uddevalla, är att jag ska gå upp vansinnigt tidigt för att kunna ta tabletter och sedan måste de hinna verka innan jag tar taxin till tåget. Alltså måste jag packa och sånt ordentligt på tisdag ... när tabletterna jag har tagit då verkar som bäst. 

Ni fattar. Det tar nämligen ett par timmar innan de där pillren ger effekt, det mindes jag efter att ha ätit en hel del när jag hade min frozen shoulder, men när de väl kickar in är effekten där några timmar. Hoppas hoppas att det är så nu också. 

Det här är by far, mitt värsta ryggskott någonsin. Jag har för mig att det brukar bli bättre efter ett par dagar men än har det liksom inte vänt för mig. Håll en tumme för att det gör det till i morgon!

Men det går ingen nöd på mig alls, såklart. Jag ser filmer, promenerar runt i min lägenhet, gör övningar och försöker hålla igång det jag kan.  

Läsa är värre. Det funkar inte att ligga och läsa och att sitta är omöjligt, för det gör ont som satan. Så filmer och serier får det bli för min del.



Jag har slängt sopor och gått ut på balkongen, det är allt de senaste tre dagarna.
Snart är det fullmåne igen. Senast det var det var jag på Rhodos och jobbade.

Det var dagens klag.

Utöver det så funderar jag på manus och redigering. I natt vaknade jag 02 och låg vaken till säker 04 och funderade på det. 

Bara positiva tankar, det ska bli superkul när jag väl sätter igång. Det blir inte i morgon, för jag pallar nog inte att jobba om jag har ont, utan väntar tills jag är tillbaka från Västkusten.

Höst, fasiken vad skönt ändå!


Inga kommentarer: