Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 30 oktober 2021

Feelgooddrottningar finns det många av,

 och jag har aldrig någonsin satt det epitetet på mig och jag skulle heller inte använda det. Vi är många, det räcker väl med det. Det är samma sak inom deckarkategorin, det ska utses drottningar där också.

Det är sällan man säger deckarkung (feelgoodkung är uteslutet av förklarliga skäl., 99,9 % som skriver feelgood är kvinnor, ändå vann en MAN årets feelgood. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta åt det). Jag bara kom att tänka på det när jag såg att en bokklubb återigen kallade en person feelgoodrottning. Som sagt, det finns många.

Själv skulle jag nog säga att Simona Ahrnstedt innehar tronen. Hon säljer bäst av alla, och inte med EN bok (för det gör faktiskt ingen drottning) utan bok på bok på bok. Katarina Bivald har sålt superbra på engelska, hur många svenska feelgoodrottningar gör det? Eller ligger på The New York Times bestsellerlista. Det gjorde Katarina. Och Fredrik Backman, som är STOR i USA. (Ingen av dem har kallats varken kung eller drottning, och skriver Backman Feelgood? Snuddande nära, tänker jag. Han skulle nog själv inte hålla med.)

Det var det. Jag hade velat läsa idag men ögonen går i kors. Jag är en så trött liten människa. Ont i ryggen och trött. Bra kombo för soffan, kan jag berätta.



Gilmore girls. Jag har sett den många gånger, men småsaker glömmer man. 

Tidigt i säng idag igen och i natt byter vi till vintertid vilken blir en timmas vinst, känns det som.

Tjohej!


Inga kommentarer: