Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 6 oktober 2021

Jag skulle varit hos hudläkaren idag,

 därför var besvikelsen  ENORM när det blev inställt för att läkaren var sjuk. Men jag fick en ny tid i morgon, hos någon annan pga avhopp, istället för i november som de föreslog, så jag ska pressa ihop det och inspelning hos tv4 på något sätt. Jag tror att jag får det att funka. Jag ska vara hos doktorn halv tio och hos Fyran typ kvart i två och det funkar förstås, men däremellan måste jag äta något och göra mig snygg, för man har inte alls lika mycket sminktid som förr på 4an. Alltså klet och smet hemma, plus hår som också tar lite tid.

Men jag hinner. Idag låter jag bli att smörja in mina eksem så att de ska bli tydliga i morgon och värst just nu är örat. Satan vad det kliar växer till sig, det är sjukt vad fort det går. Just örat svarar bra på min 1% kortison, så det är den salvan jag låter bli nu för att någon ska kunna ställa diagnos. Örat har jag haft  problem med i säkert 10 år och jag får nog leva med det. Men en diagnos (som inte säger hörselgångseksem, gäsp) vore bra. 

Igår somnade jag kvart i tolv, och i morse vaknade jag halv tio. Hur många timmar är inte det? Helt sjukt. Vi promenerade en mil under vår väninnedag på stan, så det var säkert det som gjorde att jag sov som en stock. 





Hellberg och Hedström. Våra efternamn gjorde att vi fick göra alla träningsflygningar tillsammans för 35 år sedan när vi var kursare på utbildningen till flygvärdinna. 5000 sökte 60 platser, vi hade turen att komma in, och vi blev genast bästa vänner. Jag kom från Sälen, Helen från London, och tillsammans gjorde vi Stockholm osäkert i några år. 





Supermysigt att promenera på Djurgården, som jag egentligen aldrig har gjort. Först fikade vi på Rosendals trädgårdar, sedan lunch på Ulla Winblad och därefter mer promenad i regnet in till stan där vi skildes åt på NK. Helen tog tuben hem och jag Håndan. Jag ska använda henne att bolla idéer med så lunchen var ett arbetsmöte. Hon hade med sig bilder och citat, superspännande.

Idag är jag ledig, ska cykla lite på min motionscykel (behöver komma igång igen, även om benen här helt slut sedan igår), jag behöver dammsuga och sedan ska jag inte göra så mycket mer än att hitta kläder till i morgon. I alla fall alternativ. Vad jag själv tycker klär mig i morgon, vet jag inte idag. Sedan ska jag duscha tvätta håret och sånt i kväll, så jag slipper det tidigt i morgon bitti. PLAN, alltid en PLAN. Det har jag efter mamma och mormor. 

Hoppas att ni har det tippetopp i stugorna!


PS, tack till alla er bortåt 75 000 som har lånat mina böcker på bibliotek under 2020. Det är helt galet många. 


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så mysigt det ser ut! Hoppas det blir ett bra läkarbesök i morgon!

Åsa Hellberg sa...

Tack, det var så mysigt!