Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 23 oktober 2021

TILLBAKA HEMMA!

 Så skönt. Är trött, har lite ont i huvudet och ryggen, men är ändå på banan fysiskt tycker jag. Att ryggskottet känns mer idag igen är nog för att jag satt i 6 timmar igår på hemresan. Först buss, sedan lunch och därefter tåg. Och på busstationen fick jag krypa in i bagageutrymmet i bussen och hämta min resväska eftersom chauffören hade gått när jag kom ut  – och resväskan hade glidit till andra sidan. Min nya fina väska är alldeles sliten på den sidan nu, eftersom den har glidit fram och tillbaka på golvet i bagageutrymmet. Den var ensam där så inget höll den fast. 

JAJA, väska schmäska. Det finns förstås värre saker. 

Jag ska i alla fall vara så aktiv jag kan idag. Det är superväder i Stockholm och upplagt för en promenad. Det är mysigt att promenera på helgerna här, när man kan gå ned till vattnet och veta att man möter folk. Jag går ju helst inte ensam där annars, då väljer jag gator om jag ska ge mig ut, men helgerna är det proppfullt eftersom det är en sådan fin promenad utmed sjön. 

Och bokpraten var så roliga att göra. Bra och pålästa intervjuare (kan det heta så?) Jenny Magnusson i Uddevalla och Ulf Elfving i Lysekil. Och kul att träffa gamla kollegor (bland andra Kristina Olsson som jag ju har träffat tidigare, och som numera kommer ut på samma förlag som jag). I Uddevalla var också fina Christin Kachou med, som vann Sveriges mästerkock tidigare i år. Så trevlig. Och en kille från Uddevalla, Christer Johansson, som har släppt flera böcker på ett mindre förlag.

I Lysekil var det återigen Kristina och jag, och där tillkom Tareq Taylor (presentation onödig) och Bengt Liljegren (som skriver biografier, den här gången om Kennedys.) Vi sålde massor av böcker och jag som har gjort sådana prat med kockar tidigare, vet att kokböcker är det som säljs, men här fick alla författare jobba hårt med pennan och det var ju så kul att alla böcker sålde så bra även om Tareq förstås sålde mest. 








Väldigt gulligt rum på Strandflickorna i Lysekil

I morse insåg jag att jag vann sjuttontusenfyrahundra kronor på Eurojackpot igår kväll. Jag hade fyra rätt och en tilläggssiffra. Det mesta man kan ha är 5 + 2. Insats 200 kr. Som ett bättre glas vin på krogen. Jag spelar på det ibland, och ibland på Lotto. Ett rätt till igår och jag hade vunnit 9 118 318. Ett rätt till och en tilläggssiffra till, 107 miljoner. Det var det någon i Skåne som vann. Herregud!

Tjohoo för det i alla fall och att jag under helgen ska läsa ut boken jag ska prata om i en podd (typ) på måndag. På tisdag börjar jag redigera (och ska byta däck) och har november ut på mig (typ). Jag har fått Teresas korta anteckningar och börjar där. På fredag ska jag äta lunch med Christin som är den som skriver FILMMANUSET till Sonjas sista vilja. Inget är klart, men en femte manusversion är på gång. Det går åt rätt håll, peppar peppar, fast vi ska inte prata om det på lunchen eftersom jag inte lägger mig i det alls, utan bara ses och snickesnacka lite. Jag har läst första versionen, och om det blir något ska jag läsa den sista. Men resten har jag tackat nej till att läsa, det är ju ändå inte min sak. Christin har frågat mig om några detaljer om kvinnorna, det är allt. 

På söndag ska jag till Helen som fyller år, och därefter är det TRE hela veckor när jag bara ska redigera innan jag åker till Värmland för tre biblioteksbesök med mellanlandning hos mamma (jag åker till henne från Charlottenberg torsdag morgon och vidare till Säffle bibliotek lördag morgon). Bohuslän och Värmland ligger ju hyfsat nära varandra. 

Det var det, lördag. Hela mitt schema och en vinst. Bra dag, så här långt.