Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 6 mars 2022

Inskickat manus, hurra.

 Jag har jobbat som en tok sista två-tre veckorna och extremt intensivt hela helgen, men det har funkat bra även om jag i fredags inte var säker på att jag skulle hinna.

Men det är något med att få fria händer, det vill säga skriva nya kapitel, som känns enklare än att gå igenom alla pyttesmå förändringar som Lena har lagt in i det digitala manuset. 

Jag hoppas att storyn sitter nu. Problemet med den är att den spänner över så många år och det går inte att plocka ut en händelse, eller ett år. och göra något av för allt hänger ihop. Varje del av Flanganas utspelades också under många år, men inte på samma sätt som den här gör där folk ska åldras på ett helt annat sätt. 

Nu har jag tajtat till, lagt till flera kapitel och tagit bort några som inte längre fyllde någon funktion. Så först var jag uppe i 100 tusen ord, men igår och idag har jag tagit bort 5000.

Vi får se vad förlaget säger. Nästa redigering får jag tillbaka om 2 veckor och då har jag TVÅ hela månader på mig till finsliperi. Det är en önskedröm. 

I morgon ska jag träffa min unge. Lyllos mig!

3 kommentarer:

Cecilia Johansson sa...

Det är roligt att få följa dig och ditt arbete med böckerna här i bloggen. Jag fnular själv på hur jag ska planera mina skrivar-dagar med antal timmar och kunna hålla i det. Jag har en plan för kommande vecka med start i morgon Måndag. Ska se hur det funkar. Jag vill gärna in i manuset och pilla redan nu. Samtidigt som jag vill vänta med det tills hela manuset är klart.

Många tankar som snurrar!

/Cecilia

Eva-Lotta sa...

Grattis!

Åsa Hellberg sa...

Tack!!