Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 17 december 2023

Selma är återlämnad till Sumpan,

 och i morgon ska jag vara i stan kl 10, handla julklappar och sedan hem och röja inför torsdagens visning. På tisdag hämtar jag Selma igen, alltså måste dammsugningen ske i morgon ... och golvtvätten också. Damma kan jag göra på tisdag och onsdag, röjningen är viktigast. Jag ska köpa de där plastbackarna jag har pratat om och så får de stå på hög i förrådet medan visningar och skit pågår.
Det vore också VÄLDIGT bra om jag kom igång med redigeringen innan jul, i alla fall 50 sidor, men det kräver att allt annat runt om är klart för annars blir det liksom inget av något. Jag hoppas att Jonathan och Linnea vill ha Selma mellan jul och nyår. Hon ska vara här på nyårsafton i alla fall, för det smäller lite mindre i min lägenhet än hos dem. Nyproduktion vinner ju i tätahuskampen. 

Selma har ju fått en ny säng i bilen och nu är hon helt avslappnad. Hon lägger sig ned och somnar direkt. Igår var vi ute på tur och då var jag tvungen att stanna vid en bensinmack, och då var det inte roligt att vara ensam i bilen medan jag handlade och fyllde på spolarvätskan. 

Men vi måste ju börja vänja henne vid att vara ensam ibland och det är väl perfekt i bilen, pytteliten stund åt gången. Jag tror att Linnea lämnar henne när hon springer till tvättstugan till exempel. Här har jag aldrig lämnat henne men det ska jag börja göra, gå ut och vänta utanför dörren, gå ut med soporna och lite sånt. Och sedan inte göra alltför stor affär av att komma tillbaka.

Där har vi söndagens rapport, en dag när jag går på flytande, som i: 

glass (vegansk pga tål inte mjölk eller ens laktosfritt), 

en sötpotatissoppa jag köpte på ica och 

en avocado med olivolja och örtsalt. 

Och någon chokladpudding, sojabaserad. 

Ont i magen natten till igår, men inte igår, alltså åt jag som vanligt vilket ledde till ännu ondare i natt, och idag hade jag ont när jag vaknade också, så nu är det faktiskt nödvändigt att ställa om innan det blir en infektion igen. Jag hoppas att det vänder på tre dagar, vi får väl se. 

Jag skulle tro att mina koppar med glögg och mandel/russin (mycket mandel/russin i må-å-ååånga koppar) kan ha med saken att göra. Inte glöggen utan tillbehören. Min mage gillar sammasamma, så är det nog, att komma dragandes med mandel var nog ingen bra idé.

Det var det. Söndag. Jag ångar på!


Inga kommentarer: