Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 27 december 2023

SÅ, då är alla tapeter inköpta.

 Jag fick den röda igår och den var finare, och mer rosa, än jag förväntade mig vilket gladde mig oerhört. Idag när jag ska åka dit igen (efter jobbet) ska jag se om något av mina sofftygsprover passar ihop med den "nya" väggfärgen. 




Här ska både kort- och långvägg tapetseras. 








Mer rosa än aprikos, hurra! Beroende på hur tapeterna passar ihop får jag se var jag sätter upp dem. Jag är liiiite sugen på att ha den här galningen i vardagsrummet, vi får se.



Den med blommor längst upp kommer nog strax efter nyår, tror jag. 

Tapetseringen är beställd till 1a februari. Jag är såå exalterad!

Igår satte jag äntligen fart med redigeringen av Fjällbacka 3 och det var en fröjd. Det är ju något med den romanen som jag verkligen gillar. 30 sidor om dagen är målet och när jag är klar med dem är jag fri att göra det jag vill, det vill säga fixa med flytten. 

Jag tänker att jag ska försöka tömma/ta vara på, en väska per dag i förrådet. Det betyder till exempel att jag ska tömma alla kuddfodral som jag vill behålla och slänga innerkuddarna som är så enormt skrymmande. Gå igenom kläder som jag vill sälja och skänka. Det finns också några kartonger med böcker, men de får följa med. Jag har plats för böcker i den nya lägenheten. 

Sen ska jag också göra en plan för de "stora" möblerna, som jag inte hel och håller är klar över var de ska stå och om jag behöver göra mig av med något. 

We have a plan, folks. Och med tanke på att jag reser bort i 2 veckor brinner det bara liiiite att sätta fart. 

Men det är tryggt att veta att även om jag inte rensar en enda pinal så kommer allt att packas och flyttas. Det blir bara så mycket bättre för mig om jag gör det innan flytten. 

Tjohoo, nu måste jag jobba!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så roligt att tapeterna är ännu finare på riktigt! Det är kul att planera för flytt och renovering.
Lycka till med allt!

Åsa Hellberg sa...

Ja, vilken tur! Tack!