Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 27 december 2015

Jag är inte lika pipig längre,

men fällde ändå en del glädjetårar igår när jag såg avslutningen på Downton Abbey.
Det var ett avslut som inte alls kändes öppet och därför kan jag också ta adjö av serien mycket lättare än om manusförfattaren lämnat olyckor bakom sig.
Jag tror att vi är många som älskar lyckliga slut, jag vet att jag gör det i alla fall, och om man skriver sådana böcker som jag gör så är förstås Dowtonslutet magiskt bra.

Med det sagt: idag korrläser jag Gloria sedan några timmar tillbaka. Jag tog en paus för att träffa Nisse och få tillbaka min bil, men nu är jag tillbaka i soffan igen med en kopp kaffe och ett par pepparkakor på bordet bredvid mig.
Jag ska inte gå ut mer idag, istället ska jag betrakta eventuellt snöfall från mitt fönster medan jag avverkar fler sidor. Målet är att nå 230 av 350 idag, vi får se hur det går.
Jag är inte den bästa korrläsaren, men hittar lite smått och gott här och där.

Nästa vecka har jag tre planerade skrivdagar med Sjuan för att nå de 40 tusen som är målet innan utgången av 2015.
Resterande 50-60 tusen ska sedan ned på sex veckor. Det blir tajt men ju närmare slutet av manuset jag kommer desto mer skriver jag per dag. Det vet jag av gammal erfarenhet (man har sådan efter sju manus. När det gäller just det. Annars känner jag mig många gånger fortfarande som en rookie.)


2 kommentarer:

Robert W sa...

Har du sett den här kuliga lilla Downtoninspelningen. De riktiga skådespelarna, men med ett något annorlunda innehåll:
http://skrivrobert.blogspot.se/2015/12/downton-abbey.html

Ezter sa...

Hoppas det gått bra idag :) Blev det nån snö?