Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Hästar, romantik och en komplicerad familjerelation är ett lyckat recept för högklassig underhållningsläsning.”AAAAAmelia”… en helt oemotståndlig historia. Ett oväntat besökär en mycket underhållande verklighetsflykt, och jag tror till och med att det är det bästa som Åsa Hellberg har skrivit.”ihyllanHösten 2018Aug 4:e Feelgoodfestival Mariefred

Sept 1:a 14.20 Skiljebo bibliotek /Västerås

28-30:e Bokmässa Göteborg

Okt 6:e Tjörns bibliotek 11.00

Okt 13:e Bokmässa Askersund

Okt 16e evenemang Bonniers bokklubb

Nov 22:a Fristad bibliotek /Borås

Dec 3:e Sälen 14.00 och Malung 18.00


måndag 27 februari 2017

Dagen efter natten jag såg på Oscars

är seg som tusan.

Jag har vaknat och somnat om lite hur som och i natt bokade jag om tiden hos bilprovningen jag skulle varit på idag, vilket kostade 50 kronor till.
Det finns få saker som mig så upprörd som när jag känner mig lurad. Uppskörtad. Lite dum, för att jag inte har haft koll.
Jag är vanligtvis motsatsen till snål, men när det gäller sådant här blir jag tokig. Alltså blev jag tokig av den där femtiolappen.
499 kronor kostar det numera att besiktiga bilen. Det fanns miljarder tider de kommande dagarna, men eftersom jag är nära slutet på besiktningstiden är priserna högre (eftersom jag måste lägga in bilnumret för att komma vidare.)
Det som SJ, tamejfan.
Boka tidigt, annars höjer vi priser trots lediga stolar i tåget.
Grrr.

Så nu har jag släppt det.

Gala. I love gala. Jag var vaken över "bästa utländska film" och då var väl klockan halv fem kanske.
Men det gäller att inte ha ett skit att göra dagen efter. Jag ska till sjukgymnasten strax efter tre, men det är allt idag.

Det var glitter, glamour, väldigt lite politik - jag hade förväntat mig mer - och de "stora" priserna missade jag ju, så dem ska jag se i efterhand har jag tänkt.
Jag läste om bästa film-kaoset och det var ju inget kul, såklart.
I alla fall inte för La La Land.

1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Har inte läst om kaoset, hörde bara lite på radion, på väg till jobbet... Verkar lite slarvigt!