Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Hästar, romantik och en komplicerad familjerelation är ett lyckat recept för högklassig underhållningsläsning.”AAAAAmelia”… en helt oemotståndlig historia. Ett oväntat besökär en mycket underhållande verklighetsflykt, och jag tror till och med att det är det bästa som Åsa Hellberg har skrivit.”ihyllanHösten 2018Aug 4:e Feelgoodfestival Mariefred

Sept 1:a 14.20 Skiljebo bibliotek /Västerås

28-30:e Bokmässa Göteborg

Okt 6:e Tjörns bibliotek 11.00

Okt 13:e Bokmässa Askersund

Okt 16e evenemang Bonniers bokklubb

Nov 22:a Fristad bibliotek /Borås

Dec 3:e Sälen 14.00 och Malung 18.00


torsdag 16 februari 2017

Det dök upp en massa annat idag,

som gjorde att jag kunde läsa 50 istället för 70 sidor, men det rinner på bra och jag har nu lördag och söndag på mig. Kanske lite i morgon eftermiddag om jag orkar.

Nu ska jag strax göra mig fin och åka på premiär på Intiman med Lennie Norman och Robert Wells.
"Stand up sit down" heter föreställningen.

Jag känner båda sedan väldigt gammalt och Lennie kommer dessutom ut på Forum så vi ses på festerna förlaget håller höst och vår. Vi träffades 86 när jag var flygvärdinna och han bodde mycket på Kanarieöarna där han spelade med Charlie. Jag har för mig att han dejtade, eller var gift med, en syster till en kollega på den tiden.

Men innan det hade jag träffat Robert  i Sälen. Han var okänd barpianist då, och jag jag lika okänd servitris på Tandådalens världshus. 1983. Vi sjöng ihop. Varje gång vi ses undrar han hur det går med sången. Det går sådär, kan jag väl meddela.

Sedan har vi hängt till och från genom åren. Hans mamma Monica var betydelsefull för mig när jag var gravid och när Jonathan var liten.
Tyvärr dog hon för några år sedan.

Mamma Monica hälsar på på BB. Jonathans huvud var fortfarande långt efter förlossningen.

Robban gifte sig med Maria, som sjunger fantastiskt och som också är med i hans band. Utöver det har hon ett stort skrivintresse och har bland annat släppt två böcker om mammaliv på Icaförlaget. Vi har blivit vänner och de är ett störmysigt par.
Hennes Vocalettes är också med i kvällens föreställning.

Eftersom jag gillar att presentera folk för folk, så är flera andra kollegor på förlaget också inbjudna ikväll, och själv ska jag gå med en gammal kollega och vän som har flyttat tillbaka till Stockholm efter många år.
Visst låter det trevligt?

Jag är bjuden på middag innan och om jag ska bli piffig till dess är det bäst att jag börjar tänka på det nu.

Tjohej.
Bilder kommer i morgon, men kanske på instagram senare idag.

https://www.instagram.com/asahellberg/


3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Ha det riktigt trevligt!

Linas drake sa...

Wow, vad kul! Det låter som om du fick en riktig kanonkväll.

Åsa Hellberg sa...

Tack!

ja, det var verkligen trevligt!