Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Hästar, romantik och en komplicerad familjerelation är ett lyckat recept för högklassig underhållningsläsning.”AAAAAmelia”… en helt oemotståndlig historia. Ett oväntat besökär en mycket underhållande verklighetsflykt, och jag tror till och med att det är det bästa som Åsa Hellberg har skrivit.”ihyllanHösten 2018Aug 4:e Feelgoodfestival Mariefred

Sept 1:a 14.20 Skiljebo bibliotek /Västerås

28-30:e Bokmässa Göteborg

Okt 6:e Tjörns bibliotek 11.00

Okt 13:e Bokmässa Askersund

Okt 16e evenemang Bonniers bokklubb

Nov 22:a Fristad bibliotek /Borås

Dec 3:e Sälen 14.00 och Malung 18.00


onsdag 8 februari 2017

Onsdag och jag tror att jag lägger mig tidigt idag.

Jag tror att jag ska träna i morgon, och att jag säger tror är för att jag fortfarande står på väntelista. Men jag tänker åka dit och chansa, de släpper fler platser precis innan passet börjar.

Jag har handlat idag, ni vet sådant om man alltid glömmer bort (eller det kanske ni aldrig gör men för mig är mer regel än undantag.)
Så idag köpte jag värmeskydd till håret, fransk senap, tvättmedel och smör, lämnade in ett par för långa byxor för uppläggning och tog en tur till Akademibokhandeln och köpte litteratur som jag tycker att jag borde läsa.

Jag pratade med bokhandlaren som berättade att han sålde drygt 150 Sonjas sista vilja förra året och sisådär 90 Sonjas hemlighet. En otroligt lättsåld serie, enligt en av tjejerna som jobbar i butiken sedan länge.
De är så himla bra att prata med och jag får alltid energi av deras entusiasm.
I morgon är jag på redigeringen igen med förnyad kraft.

Men idag har läst och förkovrat mig istället.
Kul bok.
En nutidsvariant av Stolthet och fördom.
Så Mrs Bennet och alla hennes döttrar är med och fokuset ligger på att få dem bortgifta, men nu i Cincinnati och New York, 2016.
Miss Elizabeth Bennet jobbar på en tidning och Mr Darcy är kärlkirurg (typ, han har just klivit in på scenen, otrevligare än någonsin.)

I like a lot.

Sanning och Skvaller av Curtis Sittenfeld (som är kvinna).
Inga kommentarer: