Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 3 mars 2018

Det märks verkligen att det är ljusare nu.

Jag tänkte ju på att det snart är april och att jag då fyller 56.
På min 50-årsdag var Jonathan och jag i New York. Jag var luspank, hade just förlorat ett viktigt uppdrag (jag var egenföretagare då) och tack och lov hade Jonathan egna pengar så vi gjorde mest det som han ville. Jag ägnade mig mest åt att överdriva dricksandet. Jag hade inte riktigt koll, och tror att taxichauffören fick 10 dollar och för blev han tokglad.
(Alla vill ha dricks, så de två gångerna efteråt har jag burit väskor och sånt själv. Det tjänar man några dollar på).

Det känns som en evighet sedan, ändå är det bara 6 år. Men han var så liten, inte fyllda 18, och själv var jag minst två storlekar mindre!
Well.
Vi har växt till oss kan man säga.

Idag ska jag tränga min lekamen in i kläder som är tajtare än joggingbrallor och morgonrock och ta mig till Arboga.
Denna lilla tripp kan ni följa med på här om ni vill.

Tjohej.


2 kommentarer:

Simona sa...

Lycka till i Arboga!

Åsa Hellberg sa...

Tack!! Det gick bra, är hemma nu.