Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 1 mars 2018

I huvudet möblerar jag om här.

Jag ska göra mig av med mitt stora bruna bokskåp, som jag är suuuupertrött på och inte behöver längre. Det står som en mörk koloss i öppningen mellan hallen och vardagsrummet.
I gamal lägenheten funkade det fint, men inte här.
Sedan ska jag köpa en ny soffa när jag har råd. Ryggkuddarna på mina två Ektorpsoffor har redan rykt och ersatts av stora lösa men jag ligger inte bekvämt och det måste jag kunna göra.

Jag ska ställa tv:n på andra väggen och låta soffan stå mer mitt i rummet har jag tänkt, men hinner väl ångra mig till det är dags. Det är så jag brukar göra.
Men bokskåpet ska bort, gärna så fort som möjligt.

Det var min paus.
Nu åter till ungdomsboken där en av dem bor i en stoooooor villa.

ps. Jag drömmer om en sådan här ful fåtölj också, men får inte plats med den. Det är nog lika bra.





3 kommentarer:

Annika Estassy sa...

Ha ha, tur att den inte får plats!

Åsa Hellberg sa...

Men fatta hur bekvämt att halvligga och skriva. Det kanske måste bli det viktigaste ☺️

Annika Estassy sa...

Nej, Åsa, nej. Du kan inte ha något så hiskeligt fult i din närhet.