Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 12 september 2019

Om någon månad redovisas bibliotekslånen för 2018




Förra året fick jag mindre pengar än tidigare, vilket ju var förvånade med tanke på att jag hade ytterligare en bok i bagaget, men så var det.
Jag tror att "problemet" för min del är att bibblorna inte köper in tillräckligt. Någonstans ska de väl dra ned, och det är nog inte på storsäljarna det sker (jag är halvstorsäljare i jämförelse).

Det här är tolv bibliotek i Östergötland och 48 reservationer. Det kan vara betydligt fler på andra ställen (och färre också, förstås).
Men ändå. Man får väl ha en bok i fyra veckor (det finns säkert undantag) och då tar det en stund innan man är längst fram i kön.

Jaja, det finns inget jag kan göra mer än att skriva så att efterfrågan ökar.

Igår satt jag och grät när jag skrev om Sonja och Maggan, idag och i morgon ska den färdigställas.
Efter dagens pass måste jag städa, det är DAMMIGT här nu. Men min luftrenare är magiskt bra på att ta damm, det måste jag ändå säga. Det är inte alls lika mycket som det var tidigare.
Bra investering på 2000 kr. Nästa är en luftfuktare, men det är mest i vinter som det behövs.

Mormor hängde vattenbehållare på elementen, men så varma är aldrig de här. Det regleras automatiskt och går inte att maxa. I sovrummet har jag ingen värme alls. 

Det var det.
Torsdag.
Bra dag, så här långt.


3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Är det kö på boken har man bara fjorton dagar!

Åsa Hellberg sa...

Ah, okej, tack!!

Eva-Lotta sa...

Det var så lite ;)
Trevlig helg!