Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 9 september 2019

Planen för min skåneturné.







Det tar ungefär 2,5 timma från Karlskrona till Simrishamn (en timma från Åhus) och sedan ytterligare en halvtimma till Sandhammaren.



Sedan tar Sandhammaren till Malmö ungefär en och en halv timma. 



Det går inte att ta hela turen på en dag om man vill åka som jag, istället kommer jag antagligen att stanna till i Söderköping och säga hej till min gamla bästis där på hästgården som är förebilden i Ett oväntat besök, sedan åker jag via Kalmar till Karlskrona – där jag aldrig har varit – och sover en natt innan jag fortsätter söderut till Österlen/Kivik och Sandhammaren, och sedan över till Malmö. 
Det villl säga OM jag kan åka på lördag. 
Jag ska försöka. Om jag bara hinner tvätta och städa den här veckan är jag nöjd.


Men först ska manuset förstår vara klart, och min plan är att det är det på fredag.
Skåneturnén startar i Malmö nästa vecka med ett par butiksbesök innan det är dags för bokcirkel med Sydsvenskan. Nästa dag åker jag och Elin Olofsson vidare mot Höganäs, Båstad och vi avslutar i Ystad på torsdagen, hemresa fredag och då står jag nog på gasen hem tror jag.


Idag rök flera av buketterna som luktade illa så som snittblommor kan göra efter några dagar och i hallen står massor av skräp som ska till soprummet och sorteringen. Jag borde verkligen gå dit med det oftare än jag gör. Rummet ligger strax utanför entrédörren så enda anledningen till att jag inte går oftare är att jag är lat.

Däremot är jag inte lat med mitt manus och idag ska ett kapitel skrivas klart, och jag ska börja på nästa.
Det är planen förutom promenaden jag ska ta när jag är klar, om det har slutat regna då.

Där har ni det. Det vilda livet i Farsta. Wohoo.

4 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Ring mig eller skriv på Messenger om du är i Kivik i rimlig tid!

Åsa Hellberg sa...

Nej, det blir nog inga besök hos någon jag inte känner den här resan heller.
Jag är helt enkelt inte så bra på sådana sociala situationer. Jag har fått flera frågor om det och säger nej tack till alla. Det kan verka som om jag är en sådan typ som klarar det, men det är faktiskt tvärtom :)
Men tusen tack frågan, Eva-Lotta!! Och tack till er som mejlar eller messar mig och frågar om vi kan ses eller om jag vill komma förbi när jag är i krokarna
Jag är en KASS umgängestyp privat.

Jag hoppas att ingen blir ledsen av det, för det handlar bara om mig, att jag är lite egen med sådant.





Eva-Lotta sa...

Det är helt okej :)

Åsa Hellberg sa...

Tack! :)