Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 1 september 2019

Söndag, och jag har jobbat. Sorterat texten, flyttat om lite.

Problemet är jag skriver förhistorien till hela långa Sonjaserien som är på på över tusen sidor, och det jag skriver nu måste ju hänga ihop med det jag skrev om då.
Alltså måste jag använda mina gamla böcker som uppslagsverk och det tar en stund att hitta informationen, eller om det bristen på den ... en inte alltigenom enkel ekvation.

Jag räknar med att jag har sju kapitel kvar att skriva. Det betyder sju hela arbetsdagar. Kommande vecka kommer jag att ha halvdagar och ett par hela, vi får se vad mätaren står på nästa helg. Då har jag fem dagar på mig till deadline.
Iiiiii.
Sedan åker jag på turné och det skulle inte förvåna mig om jag kan få en första feedback på Sonja redan veckan innan bokmässan (hoppas lite på det) för då kan jag jobba med den mellan första turnén och mässan.

Vi får se.
Huvudsaken är förstås att få manuset på plats.

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Du fixar det! Glad måndag!

Åsa Hellberg sa...

Tusen tack! :) Detsamma till dig!