Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 23 oktober 2020

Fredag i Farsta.

 Jag fattar inte vart oktober tog vägen. Om en månad har jag deadline och det finns inga luckor i min plan, inte mer än det som redan är planerat: Västerås nästa vecka och Västerås 5e november (föreläsning på stadsbibblan).

I natt vaknade jag halv tre och det var svårt som satan att somna om. Möjligtvis drack jag kaffe för sent. Om jag gör det kan jag vakna mitt i natten, så jag skulle tro att det är det som spökar. Nu är det ju ingen fara på taket eftersom jag är hemma och kan gäspa hur mycket jag vill. Däremot är det bra om jag kommer igång med jobbet så fort som möjligt eftersom jag förmodligen kroknar tidigare än vanligt idag.

Igår åt jag som vanliga människor gör, det vill säga kokt fisk, kokta grönsaker till lunch och till middag ugnsstekt kyckling, med grönsakrester, till detta beasås. Jag vet inte hur lång tid magen ska ha på sig att reagera på detta men jag har för mig att man tömmer tarmen på tre dagar eller något sådant. Well, håll en tumme för nu tänker jag äta så ett tag framöver.

Sa jag att jag har fått en tid med min läkare i Farsta? Planen från sjukhuset var rektoskopi och ännu en röntgen för att se att magen är som den ska. Nu har jag fått en kallelse till ett VIDEOMÖTE. I slutet av november. Don´t ask me why. Det kostar 400 kronor att utebli, och en länk till mötet skickas strax innan utsatt tid ... Spännande minsann. 

Det var de upphetsande nyheterna från förorten. Nu ska jag äta yoghurt och mag-iform-medicin. Tjoho.Hoppas att ni får en fin helg!

Inga kommentarer: