Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 31 oktober 2020

Lördag.

 Jobbet är avklarat, jag gör inte mer än min målsättning på 10 sidor än så länge, möjligtvis får jag öka takten när jag närmar mig deadline.

När jag har ätit lunch ska jag skura badrummet. Jag fick en bok på posten häromdagen, la den )och påsen den kom i) en stund på toahyllan och när jag öppnade boken låg det en silverfisk och sprattlade i den. Den kom garanterad från den blå papperspåsen den skickades i, men blä vad äckligt. Jag dödade den mellan boksidorna och slängde påsen direkt, men man vet ju aldrig – alltså är det golvskrubbning som gäller idag. 
Kanske också en tupplur. Jag sov kanske 6 timmar i natt, men var helt pigg när jag vaknade vid 7. Det är nu det börjar bli gäspigt och efter maten vore det ju super med en stund i sängen innan jag städare. Det är ju ändå helg!


Igår gick jag tillbaka i bloggen till förra året. Då hade jag verkligen full kalender. Där skrev jag att planen för hösten 2020 var att ta det lugnare, enbart redigera Flanagans 3 och att jag hoppades kunna vara ledig hela augusti. Så blev det ju också. Även om lugnet också har tvingats på mig på samma sätt som hos de flesta andra, är jag tacksam över att bara vara hemma. Jag behöver det, och tydligen visste jag det redan förra året.

Hoppas att ni har en fin helg, i morgon blir det virusskrivskola igen!2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Läst tvåan nu 👏🏻👏🏻👏🏻, så nu väntar jag på nästa😉
Bra att din plan håller! Trevlig söndag!

Åsa Hellberg sa...

Tack snälla!!
Och detsamma!